Koopkansen voor augustus: ASML, Aegon en ArcelorMittal

Door Redactie op 3 augustus 2015 14:40 | Views: 8.872

Koopkansen voor augustus: ASML, Aegon en ArcelorMittal

Beursexperts waren vorige maand optimistisch over de AEX. Dat ze het bij het rechte eind hadden blijkt: de index steeg in juli met bijna 5 procent. Voor augustus gaat de helft van de experts uit van een verdere stijging voor de Amsterdamse index. Aandelen waarmee beleggers hierop in kunnen spelen zijn volgens hen onder andere Aegon, ASML en ArcelorMittal. 

Dat blijkt uit de maandelijkse enquête die Corné van Zeijl van ACTIAM houdt onder Nederlandse beursexpert. ‘Bijna de helft verwacht dat we ook in augustus omhoog gaan. Een bescheiden 15 procent verwacht een daling’, vertelt Van Zeijl. 

Rente

Een van de meest besproken thema’s onder de experts is volgens Van Zeijl de rente. ‘Sommigen verwachten een stijging in anticipatie op de rentestijging van de Fed in september. Anderen denken dat het ruime beleid van de ECB en de BOJ de wereldwijde rente blijvend onder druk houdt.’

De fondsmanager vervolgt: ‘Per saldo is 35 procent positief gestemd en dat is bijna gelijk aan het optimisme van de afgelopen maand. Onder andere de goede tweedekwartaalcijfers worden genoemd als reden om positief naar aandelen te kijken. Ook Grexit werd genoemd, al is dat vooral iets dat in de achteruitkijkspiegel te zien is.’

Ook op de langere termijn blijken de beursprofessionals positief over de aandelenmarkt. De helft zegt optimistisch te zijn, terwijl 13 procent uitgaat van een daling van de beurs.

Toppers en floppers

Dat de AEX-index vorige maand omhoog ging, hadden experts goed aan zien komen. Op het niveau van individuele aandelen deden te ‘floppers’ het echter beter dan de toppers. Niet dat de toppers het zo slecht deden, maar bij de floppers waren OCI en Wolters Kluwer te vinden die respectievelijk met 20,6 en 13,3 procent stegen. Bekijk hieronder wat de toppers en floppers van juli hebben gedaan. 

Toppers Performance Floppers Performance
ING 4,6% Altice -6,9%
KPN 5,0% TNT Express 0,3%
Aegon 6,3% Unilever 9,2%
Ahold 7,9% OCI 20,6%
Delta Lloyd 9,8% Wolters Kluwer 13,3%
Randstad 6,7%    
Unibail-Rodamco 6,9%    
Gemiddeld 6,7%   7,3%


Voor de maand augustus verwachten de ondervraagde experts vooral goede prestaties van ASML. Ze zijn daarnaast enthousiast over Aegon, Ahold en ArcelorMittal. ‘Opvallend is dat ING het lijstje met toppers heeft verlaten. Men vindt blijkbaar dat het na de recente stijging wel genoeg is geweest’, vertelt Van Zeijl. 

Nederlandse aandelen op de floplijst voor augustus zijn Altice, Unilever, Gemalto en op een gedeelde vierde plaats Delta Lloyd, Randstad en Unibail-Rodamco. 

Meer tips van beursexperts zijn verzameld op de themapagina Beurstips & Handelskansen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
[verwijderd]
0
ASML is een zeer goede koop cq. vooral omdat de euv's op koers liggen. Dus koop ASML sprinter long 77! En maak nog een mooie winst komen maanden.
Ook Altice gaat flink omhoog! Nu nog 115 euro maar gaat naar de 150 euro komende maanden. Met nog een overname zeker en wellicht nog hoger. Dus koop Altice sprinter long 105! En je maakt een vette winst.
[verwijderd]
0
Jazeker. Volg ze al geruime tijd en met succes.

Koop ASML sprinter long bv. 78!!

Altice is ook zeer koopwaardig! Vooral ze nu gesplitst zijn. Koop bv. SPRINTER LONG 26,25.

Eind van het jaar zul je zien hoe mooi ze (weer) zijn opgelopen.
[verwijderd]
0
ASML geweldig bedrijf maar koers stond gewoon te hoog.
Is ook flink gedaald de laatste weken, al voor de klap dus.

Nu weer koopwaardig wellicht???
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.