Kooplijst 2016: Corné van Zeijl

Door Redactie op 23 december 2015 08:28 | Views: 43.694

Kooplijst 2016: Corné van Zeijl

Het jaar loopt bijna ten einde en dat betekent dat het weer tijd is voor de kooplijstjes voor het nieuwe jaar. Wat zijn de beste beleggingen voor het komende jaar? Vandaag stellen we deze vraag aan Corné van Zeijl, portfoliomanager Nederlandse Aandelen bij Actiam.

Van Zeijl heeft de volgende drie aandelen voor ons geselecteerd:

Wereldhave

"Er bestaat wat ongeloof onder beleggers over de prestaties van het huidige management, maar ik denk niet dat dat nodig is. Ik denk dat het management onderschat wordt, want ik zie duidelijk potentie. Beleggers zijn een beetje afgeschrikt door slechte overnames in het verleden; slechte kwaliteit voor een hoge prijs. Er zit nu echter een nieuw management."

"Tijdens de Capital Markets Day van Wereldhave in oktober heb ik kennis gemaakt met de tweede laag en ze gaven mij een goede indruk. Deze mensen zitten heel anders in de wedstrijd, veel meer gefocust. Daar heb ik vertrouwen in. En vergeet niet dat Wereldhave een prachtig dividend uitkeert van 5,5%."

PostNL

"PostNL is een beetje de eeuwige belofte. Ze hebben flinke klappen gekregen, en terecht, na verschillende winstwaarschuwingen. Ik denk dat ze eind volgend jaar de boel weer een beetje op de rails zullen hebben, en daar horen ook waarderingen bij zoals we die zien bij andere Europese postbedrijven."

"PostNL heeft een waardering van zeven keer de winst, terwijl voor bijvoorbeeld BPost vijftien keer de winst moet worden betaald. Dat verschil is gewoon te groot en ik denk dat het recht gaat trekken. Ik verwacht dat de overname van TNT door FedEx gewoon door zal gaan. En hoewel de postmarkt onder druk staat, profiteert PostNL van de groei in de pakketbezorging."

Heijmans

"Heijmans is interessant omdat de vraag naar huizen simpelweg groeit. De huizenmarkt trekt aan en vergeet de toestroom van vluchtelingen niet; ook zij hebben woningen nodig. De reden dat Heijmans goedkoop is, is dat beleggers een emissie verwachten. Zij denken dat dit nodig is om de balans te versterken, omdat er aan de infrastructurele kant nogal wat probleemprojecten zitten. Ik kijk daar echter niet zo tegenop; ik ben niet zo bang voor verwatering."

"Wat betreft infrastructurele projecten is het ergste denk ik wel achter de rug. Als ze met een emissie komen, en dat sluit ik niet uit, dan zie ik dat als een gelegenheid om te kopen. Heijmans is met een kwart gedaald, terwijl bijvoorbeeld BAM is verdubbeld. Dat verschil is te groot. Ik zie dus veel opwaarts potentieel voor Heijmans."

*Corné van Zeijl heeft een privépositie in Wereldhave

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.