Kooplijst 2016: Jacoline Overdevest

Door Redactie op 22 december 2015 08:07 | Views: 20.294

Kooplijst 2016: Jacoline Overdevest

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus deed Belegger.nl een rondgang onder verschillende beursexperts om te vragen welke aandelen zij kansrijk achten voor het komende jaar. Vandaag de beurt aan Jacoline Overdevest van Theodoor Gilissen.  

Overdevest koos voor de volgende aandelen:

Priceline

"Priceline kennen we natuurlijk allemaal van Boocking.com en ik denk dat Priceline echt profiteert van verschillende langetermijntrends. Enerzijds zie je dat consumenten in Azië meer gaan reizen en Priceline heeft daar een goede positie. Maar ook in westerse landen word steeds meer online geboekt."

"Je ziet dat beleggers zich zorgen maken over de ontwikkelingen in China, maar anderzijds zien we dat de consumentenbestedingen echt wel toe moeten gaan nemen door de groeiende middenklasse en denken wij dat bijvoorbeeld Priceline hiervan kan profiteren."

HSBC

"HSBC doet onderliggend heel veel om zich beter te positioneren en heeft een goede financiële positie. Het enige waar ze nog onder gebukt gaan zijn boetes die ze boven het hoofd hangen. Wat HSBC sterk maakt is het dividendrendement dat afhankelijk van de koers nu neerkomt op zo’n 6 à 7 procent. Het bedrijf heeft een heel sterke positie."

"Daarnaast denk ik dat dividend echt wel iets is waar beleggers naar moeten gaan zoeken met de huidige lage rendementen elders. De markten zijn al redelijk aan de prijs en ik denk dat beleggers het volgend jaar vooral moeten hebben van de dividenden. Bij het breed inzetten op de index is de kans op rendement volgens mij volgend jaar niet heel groot. Ik verwacht namelijk een zijwaartse beweging. Je moet daarom echt op zoek naar aandelen waarvan je verwacht dat ze het goed kunnen gaan doen. Priceline en HSBC zijn daar voorbeelden van. Bij HSBC heb je straks gewoon een heel mooi aandeel als de boete eruit komt. Daarnaast heb je het dividendrendement." 

Roche

"Het aandeel is wat achtergebleven de laatste tijd en ik denk dus dat het upside heeft. Het is een mooi bedrijf en ook als je kijkt naar de langetermijntrends zit er wel muziek in dit bedrijf. Bijvoorbeeld met het oog op de stijgende vraag naar gezondheidszorg en medicijnen. Zo heeft Roche bijvoorbeeld een heel grote oncologie-afdeling en daarmee is het ook qua type medicijnen heel sterk gepositioneerd."

"Roche was altijd al een mooi bedrijf maar is nu ook qua prijs aantrekkelijk. Daarnaast is het goed gepositioneerd voor de trend en keert het ook nog dividend uit. En waar veel Zwitserse bedrijven nog last hebben van de Zwitserse frank, is dat valuta-effect en aan het wegebben en was het effect voor dit bedrijf sowieso al minder omdat het toch vooral veel lokaal produceert." 

Algehele verwachting

"Kijkend naar het afgelopen jaar dan zie je dat de VS al wat meer zijwaarts bewoog. In Europa zagen we een herstelbeweging, die ook werd verwacht. De herstelbeweging in Europa kan nog iets doorzetten. In de Verenigde Staten zie ik wat ruimte vanwege de economie die nog kan groeien. In Europa zal een - beperkte - stijging vooral uit de waarderingen moeten komen."

"In opkomende markten zijn waarderingen juist beperkt, maar de groeiprognoses weer zwakker. Toch denk ik dat de verrassing toch daar vandaan kan komen."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.