Kooplijst 2016: Wilfried Steentjes

Door Redactie op 16 december 2015 11:11 | Views: 34.912

Kooplijst 2016: Wilfried Steentjes

Wat zijn naar verwachting de meest koopwaardige aandelen voor 2016? Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer deelt vandaag zijn tips met ons.

Steentjes kiest voor twee grote namen en voor één minder bekend bedrijf.

Royal Dutch Shell

"Shell is eigenlijk een beetje een ‘no-brainer’. Iedereen kan hier instappen; het is een kwalitatief hoog aandeel met momenteel een lage waardering. Beleggers maken zich zorgen over de olieprijs, maar die zal heus wel weer naar de economische waarde gaan. Met name omdat de economie verder zal aantrekken, al dan niet onder invloed van de centrale banken. Die zullen de obligatiemarkten blijven beïnvloeden, dus er zijn simpelweg niet veel alternatieven. En met het dividendrendement van 8% bij Shell durf ik het wel aan."

Wal-Mart

"Ieder jaar tip ik ook een Amerikaans fonds. Wal-Mart is de grootste winkelketen van de Verenigde Staten maar heeft het nu wat lastig door twijfels over de houdbaarheid van het businessmodel. Het is een puur consumentenaandeel en ik denk dat je die nu moet hebben in de VS, simpelweg omdat de economische groei daar blijft doorzetten; er liggen weinig beren op de loer."

"Consumenten in de VS houden door de lage olieprijzen meer over om te besteden. Wal-Mart staat nu op ongeveer het laagste niveau van het hele jaar. En als een kwalitatief goed bedrijf laag staat, komt het vanzelf wel weer bovendrijven."

RIB Software

"RIB Software is een Duitse multinational, die software voor de bouw- en vastgoedsector ontwikkelt. Het basisproduct is 5-D software, zodat je virtueel door ontwerpen kunt lopen. De koers is fors gedaald, doordat een aantal grote opdrachtgevers het even laten afweten. Het aandeel noteert nu tussen de 9 en 10 euro, terwijl die in augustus nog boven de 16 euro stond."

"RIB heeft dus wat minder contracten gekregen, maar ik denk dat in dit geval uitstel geen afstel betekent. De vooruitzichten zullen verbeteren; het basisscenario van de economie wordt beter en er zal meer vraag naar huizen komen. Vergeet ook niet de hoge aantallen (ook hoogopgeleide) vluchtelingen in Duitsland. De Duitse arbeidsmarkt is krap en vergrijst. Duitsland kan dus goed jonge mensen gebruiken en die hebben ook allemaal huisvesting nodig.”

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.