Kooplijst 2016: Janneke Willemse

Door Redactie op 17 december 2015 09:19 | Views: 27.561

Kooplijst 2016: Janneke Willemse

Het einde van het jaar nadert en dat betekent traditiegetrouw dat we ons richten op de kooplijstjes voor volgend jaar. Wat zijn de beste aandelentips voor 2016? Vandaag stellen we die vraag aan Janneke Willemse.

Willemse staat momenteel aan kop als het gaat om de kooplijstjes voor 2015. Een jaar geleden tipte ze GoPro, Netflix en Galapagos. Hoewel GoPro de laatste maanden flink onderuit is gegaan, behaalt Willemse met haar tips alsnog meer dan 100% rendement. In het nieuwe jaar zullen we de uiteindelijke resultaten van de kooplijstjes 2015 bekendmaken.

Voor 2016 gaat de voormalig hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be voor Ahold, Galapagos en Weight Watchers.

Ahold

"Ahold is heel stabiel bedrijf dat in bijna alle markten vertegenwoordigd is. De koers is zo’n 22 procent opgelopen, maar er is dit jaar dan ook veel gebeurd. Denk vooral aan de fusie met Delhaize. Daar is positief op gereageerd en ik denk ook dat het ze synergievoordelen en besparingen gaat opleveren."

"Als je kijkt naar het derde kwartaal, zie je dat ze het veel beter doen dan verwacht, vooral door de goede resultaten wat betreft online verkopen. Ik vind persoonlijk dat ze het met AH online en Bol.com goed door hebben. AH is nu ook begonnen met maaltijdboxen zoals we die kennen van HelloFresh, wat ik een logische stap in het proces vind. Daarnaast zetten ze in op een uitstekende klantenservice. Ze weten wat de klant wil. Het lijken kleine dingen, maar alles bij elkaar helpt het wel in het succes dat Ahold bewerkstelligt. Dit aandeel verdient daarom zeker een plaats in mijn portefeuille."

Galapagos

"Begin januari stond de koers van Galapagos rond de 14,50 euro, terwijl we nu op 54,00 euro staan! Ik ben afgelopen jaar iets later ingestapt, dus ik heb een deel gemist, maar toch heb ik op deze positie 247% rendement. Aankomend jaar zullen we niet zulke koerssprongen gaan zien, maar toch denk ik dat er nog meer in het vat zit."

"Galapagos was dit jaar een paar keer wat negatiever in het nieuws, maar toch zie je dat bij iedere mijlpaal die het bedrijf bereikt, de koers weer positief reageert. Galapagos werkt hard aan medicijnen tegen onder andere reuma en taaislijmziekte. Ga maar eens na wat voor enorme markt wordt aangeboord als die ontwikkelingen slagen. Toch is het ook best een riskant aandeel. Stop er dus niet de helft van je vermogen in, maar een klein deel is zeker interessant."

Weight Watchers

"De omzet van Weight Watchers nam in de loop van het jaar steeds verder af. De koers stond in januari nog rond de 26 dollar, en zakte halverwege het jaar naar zo’n 5 dollar. Echter, toen half oktober bekend werd dat Oprah Winfrey voor 10% in het bedrijf stapte, schoot de koers omhoog. We zijn nu misschien wat laat, maar ik zie deze tip dan ook als een leuke gok. Soms moet je durven om een beetje risico te nemen. Ik heb er wel vertrouwen in dat Oprah met haar invloed nog meer mensen aan de Weight Watchers krijgt."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.