Kooplijst 2016: Martijn Meijer

Door Redactie op 28 december 2015 07:51 | Views: 16.406

Kooplijst 2016: Martijn Meijer

In het kader van de jaarlijkse kooplijstjes vragen we vandaag Martijn Meijer, hoofd vermogensbeheer bij Wijs & van Oostveen, naar wat volgens hem dé kooptips zijn voor het nieuwe jaar.

Meijer heeft de volgende drie tips voor ons geselecteerd:

3D Systems Corporation

"Dit is één van de grootste in de VS genoteerde bedrijven op het gebied van 3D-printing. 3D-printen is één van de belangrijkste trends van deze tijd; het wordt ook wel de nieuwe industriële revolutie genoemd. Ook voor de medische wereld is dit een heel interessante ontwikkeling."

"De markt is nu ongeveer 4 miljard dollar groot, maar onderzoeksbureau McKinsey heeft uitgerekend dat die markt over 10 jaar een omvang van maar liefst 400 miljard dollar zal hebben. Het aandeel heeft het dit jaar niet zo goed gedaan, maar daarom denken we dat er volgend jaar des te meer ruimte is."

Tesla

"Hoewel het aandeel dit jaar niet heel veel heeft gedaan, vind ik persoonlijk Tesla een prachtig bedrijf, echt een key player op het gebied van elektrisch rijden. Het is een zeer vooruitstrevend bedrijf. Mocht Tesla Mobility niet zo hard groeien, dan blijft de koers zijwaarts bewegen, maar ik denk dat ze de markt verder gaan veroveren. Ik denk dat de koers volgend jaar zomaar richting de 400 dollar kan. Wanneer precies weet ik niet, maar het zit er zeker in!"

Bekijk hier de huidige koers van Tesla. 

ETFS 2 x daily long WTI Crude Oil ETF

"Deze tracker noteert (op moment van schrijven) rond de 27 cent. De aandelenprijzen zijn in relatie tot de grondstoffenprijzen enorm gestegen. Dat verschil is heel groot. Dat zou weleens kunnen gaan draaien in het komende jaar. Olie staat wel heel erg laag. Wij denken dat olie gaat herstellen naar de 50 of 60 dollar per vat. Dat betekent dat je zo op +35% zit. Olie zou volgend jaar weleens de winnaar kunnen worden; daarom gaan wij voor een tracker op de olieprijs."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.