Kooplijst 2016: Jim Tehupuring

Door Redactie op 31 december 2015 11:00 | Views: 19.713

Kooplijst 2016: Jim Tehupuring

Met nog maar een paar handelsuren te gaan voor dit jaar, tipt Jim Tehupuring van ProBeleggen enkele van de favoriete posities waarmee hij het nieuwe jaar ingaat. 

De eerste keuze van Tehupuring is Aperam: 

Aperam

"Mijn eerste keuze is staalbedrijf Aperam, dat ik sterk verkies boven bijvoorbeeld Arcelor. Het management heeft de afgelopen jaren een sterke focus gehad op kosten, en het terugbrengen van de schuld, die nu minder is dan 400 miljoen euro."

"Daarnaast is het een winstgevend bedrijf en zie je ook dat de winstgroei echt aanwezig is. Naar aanleiding van de verwachte winst voor 2016 kom je tegen de huidige koers uit op een koers-winstverhouding van ongeveer tien. Zet je dat af tegen sectorgenoten, dan is dat echt substantieel goedkoper geprijsd. Het heeft dus opwaarts potentieel, wordt goed gemanaged en zit in de Europese markt. Een risico is dat het in de staalmarkt zit, dus als de nikkelprijzen lang laag blijven dan gaat dat wel z’n effect hebben op de omzet van Aperam." 

BinckBank

"Mijn tweede keuze is BinckBank. Het aandeel staat nu op ongeveer 8 euro. Ook hier geldt dat de koers-winstverhouding heel laag is. Die komt uit op ongeveer negen. Dat heeft z’n oorzaken want de winst die groeit amper. Binck heeft echter een nieuwe CEO die een aantal stappen zet om die winstgevendheid te laten groeien. Zo wil hij meer verdienen aan de bestaande klant en gaat hij een aantal nevendiensten introduceren. Wat daarnaast sterk is is dat het bedrijf heel goed gekapitaliseerd is. Ook is het dividendrendement heel erg aantrekkelijk." 

"Wat je eigenlijk nu ziet is dat het bedrijf geprijsd is alsof er geen groei in zit, en ik verwacht dat die groei er wel weer gaat komen. Binck is geen aandeel dat je moet kopen omdat je denkt dat het van 8 euro naar 16 gaat, maar een hele solide belegging die wel koerspotentieel heeft. Ik beleg voor 8% rendement per jaar, dus mij zul je ook niet zien beleggen in Galapagos, wat plus 300 kan maar ook min 80."

Heineken short

"Ik kijk altijd naar waardering. Uit een berekening komt dan een waarde, vervolgens kan blijken dat de koers hoger of juist lager ligt. Is de aandelenkoers lager dan wil je zo’n bedrijf kopen, is de koers hoger dan wil je verkopen. Heineken is in mijn beleving veel te duur. Het noteert ruim 20 keer de winst, er is nauwelijks organische groei – 2% ongeveer – en het dividendrendement ligt op 1,6% dus dat is juist een bedrijf dat geprijsd is als een groeionderneming maar niet gaat groeien. Dat het zo duur is heeft te maken met overnames in de sector en ik denk dat Heineken veel te duur is en dus aan koers gaat inleveren in 2016." 

"Wat wel zo is, is dat als je Heineken als hedge in de portefeuille hebt - dus je hebt een aantal longs en een aantal shorts - en de beurs klapt in elkaar dan verdien je wel aan Heineken, terwijl je verliest aan de andere aandelen. Ik vind het fijn om op die manier demping in mijn portefeuille aan te brengen." 

*Tehupuring heeft bovenstaande posities in portefeuille. 

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.