Koopjesjagen met deze 3 dividendpicks

Door Redactie op 23 augustus 2016 09:19 | Views: 8.889

Koopjesjagen met deze 3 dividendpicks

De S&P 500 bereikt steeds nieuwe recordhoogtes, maar dat wil niet zeggen dat er geen koopjes te vinden zijn. Er zijn zelfs een aantal vooraanstaande bedrijven die nu een relatief lage waardering hebben, en ook nog een aardig dividendrendement bieden, schrijft Fool.com. 

De volgende drie bedrijven worden in dat kader aangewezen:

Amgen

Het Amerikaanse Amgen is het grootste onafhankelijke biotechnologiebedrijf ter wereld. “De biotech-sector lag dit jaar zwaar onder druk, waarbij zelfs de grootste bedrijven onderuit gingen. Daarom is het een interessante hoek om te zoeken naar koopjes. Bovenaan het lijstje staat Amgen, een bedrijf dat al decennia meedraait. Omdat het al zo lang bestaat, denk je misschien dat er groei meer te vinden is. Maar de omzet steeg vorig kwartaal 6% jaar-op-jaar, en het bedrijf verwacht zelfs dat de winst jaarlijks met 10% zal groeien. Amgen wordt nu verhandeld voor 16 keer de verwachte winst. Dat in combinatie met een dividendrendement van 2,3% maakt dit een heel aardige deal.”

Wells Fargo

“De markt kijkt nog steeds met veel scepsis naar de bankensector, wat ook logisch is, nu de rente zo laag gehouden wordt. Dat maakt het voor banken erg lastig om winst te maken. Ondanks deze zware omstandigheden wist Wells Fargo het afgelopen kwartaal een stijging van 4% bij deposito’s te bewerkstelligen en 9% meer krediet uit te lenen. Dit zorgde voor een groei van de omzet van 4%. Als de rente straks verder omhoog gaat, kan de winstgevendheid van Wells Fargo verder groeien. Momenteel is het dividendrendement 3,1%. Met een prijs van 12 keer de winst is deze Warren Buffett-favoriet een goede keuze."

AbbVie

“AbbVie verwacht dubbelcijferige groei en betaalt een mooi dividend, maar toch wordt het tegen een korting verhandeld. Analisten verwachten een groei van 17% voor de komende vijf jaar. Voor AbbVie moet 14 keer de winst worden betaald, terwijl het dividendrendement 3,4% is. Dit goedkoop gewaardeerde aandeel is een mooie kans voor dividendbeleggers die ook voor groei gaan.”

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.