'Vastgoed en aandelen komende jaren meest kansrijk'

Door Redactie op 12 oktober 2016 12:00 | Views: 7.448

'Vastgoed en aandelen komende jaren meest kansrijk'

Waar liggen voor de komende jaren de beste kansen voor beleggers? Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management blikt vooruit op de komende vier jaar en legt uit waar hij denkt dat voor beleggers de beste kansen te vinden zijn. 

Voor aandelen ziet het er de komende jaren - zeker ten opzichte van obligaties - goed uit. Vooral in opkomende landen en in Europa zijn aandelen best wel aantrekkelijk geprijsd, stelt Van den Heuvel. "In een omgeving waar er zoveel geld door centrale banken in het systeem wordt gepompt, zijn de rendementen wel overal wat gedrukt. Maar binnen dat kader zijn aandelen denken wij het meest aantrekkelijk."

Beleggen in vastgoed

Aegon is vooral bijzonder positief over alles wat te maken heeft met wonen en gebouwen te maken heeft. “Wat je traditioneel ziet als de rente laag is en er veel geld in de economie gepompt wordt, is dat dat gaat zitten in assets die daar een beetje van kunnen profiteren. Vastgoed heeft het al heel goed gedaan de afgelopen jaren en wij verwachten dat dat ook wel zo doorgaat.”

“Als de rente echt gaat stijgen dan denken we wel dat beursgenoteerd vastgoed wat onder druk komt. Maar wij verwachten dat de rente toch maar heel mondjesmaat zal stijgen en centrale banken toch het zekere voor het onzekere zullen nemen. En dan is vastgoed wel een belegging waar traditioneel veel geld naartoe stroomt. 

Precies weten hoeveel rendement Aegon de komende jaren voor welke belegging verwacht? Bekijk onderstaande video:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.