Deze 5 sectoren profiteren van Trump

Door Redactie op 10 november 2016 11:13 | Views: 10.748

Deze 5 sectoren profiteren van Trump

De onverwachte overwinning van Trump zorgt voor aardig wat onzekerheid bij beleggers. Toch biedt het ook kansen in bepaalde sectoren. The Motley Fool zet vijf sectoren op een rij die garen kunnen spinnen bij een regering met Trump aan het roer.

Het gaat om de volgende vijf sectoren:

Farmaceuten/biotech

Hillary Clinton was van plan om, wanneer zij president zou worden, fabrikanten hard aan te pakken en iets te doen aan de hoge prijzen van medicijnen. Trump en Clinton waren het beide eens over het probleem van hoge prijzen, maar Trump heeft minder vergaande plannen. Hij wil wel toestaan dat Amerikanen in het buitenland goedkopere medicijnen kunnen kopen. Omdat Trump minder druk legt op de hervormingsplannen, krijgen farmaceuten meer ademvrijheid. 

Banken

Dat ook banken kunnen profiteren, maar dan vooral de large money center banks, heeft een soortgelijke reden. De Democraten wilden strengere eisen en restricties voor banken, maar nu de Republikeinen aan de macht komen, is die kans veel kleiner. 

Energie

Trump heeft een energierevolutie beloofd, waarbij restricties op schaliegasproductie worden opgeheven. Ook stelde hij voor de war on coal te stoppen en het Obama-Clinton Climate Action Plan en het Clean Power Plan te schrappen. Trump wil minder regels en meer mogelijkheden voor de VS om energie-onafhankelijk te zijn.

Infrastructuur

Dit was één van de punten waarop Clinton en Trump het eens waren; de noodzaak om te investeren in infrastructuur. Clinton was van plan om over de komende vijf jaar 275 miljard dollar uit trekken, maar Trump ging nog iets verder. Hij wil over de komende tien jaar maar liefst 1 biljoen dollar vrijmaken om de Amerikaanse wegen, bruggen en spoorwegen aan te pakken. Het is natuurlijk de vraag of dit bedrag ooit wordt bereikt, maar alleen al de plannen maken investeerders in infrastructuur enthousiast.

Defensie

Trump deelt het traditionele idee van Republikeinen dat uitgaven aan defensie goed zijn voor zowel banen als voor de economie, en ook de veiligheid van het land dienen. Deze opvatting kan voordelig uitpakken voor bedrijven die op wat voor manier dan ook gelinkt zijn aan defensie.

Lees ook: 'Winst Trump zorgt voor periode van onzekerheid voor beleggers'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.