'Amerikaanse aandelen aantrekkelijk geprijsd'

Door Redactie op 23 juni 2016 15:58 | Views: 2.507

'Amerikaanse aandelen aantrekkelijk geprijsd'

Terwijl er vaak gesteld wordt dat Amerikaanse aandelen enorm duur en op de huidige niveaus dus niet koopwaardig zijn, klaren de verwachtingen op volgens The Boston Company, onderdeel van BNY Mellon. In een note gaan Brian Ferguson en W. Charles Cook in op waarom en waar ze kansen zien voor Amerikaanse aandelen.

De economische groei in de Verenigde Staten zal naar verwachting van Ferguson en Cook verbeteren ten opzichte van de groei van in het eerste kwartaal 2016. Zo kunnen de uitgaven van consumenten profiteren van de lage energieprijzen, lage werkloosheid en lage rente.

Met meer duidelijkheid over het monetair beleid moeten aandelen volgens Ferguson en Cook positief reageren op de verbeterende economische groei en winstverwachtingen in de Verenigde Staten. 

Sterke dollar

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar concluderen de BNY Mellon-experts dat het uiteenlopende beleid tussen de economische groei en het monetaire beleid in de VS en andere economieën heeft geleid tot een sterkere Amerikaanse dollar, wat weer de winsten van largecaps heeft gedrukt.

Recent is de trend echter veranderd en Ferguson en Cook voorzien dat de dollar verder zal verzwakken dan door veel analisten en bedrijven wordt verondersteld vanwege de geleidelijke normalisering van de Fed. Dit pakt volgens het tweetal positief uit voor de Chinese yuan waardoor het risico van een ontwrichtende Chinese devaluatie van tafel is, wat in de loop van 2016 een positieve bijdrage zal leveren aan de bedrijfswinsten. 

Olieprijs

Ook de olieprijs speelt een grote rol in de hogere bedrijfswinsten. Cook en Ferguson denken dat vanwege de toenemende vraag de olieprijs verder zal herstellen en uit zal komen op 50 tot 60 dollar per vat waardoor de energiesector winstgevend wordt en de inkomsten van de markt als geheel zal doen stijgen.

Daarnaast heeft de olieprijs een positieve impact op consumenten in de VS en dat is nog niet volledig tot uiting gekomen in de winst- en groeicijfers. De uitgaven van consumenten zullen waarschijnlijk een belangrijke aanjager zijn van de groei van de Amerikaans economie en de inkomsten van largecaps. 

Aantrekkelijk geprijsd

Cook en Ferguson voorspellen voor Amerikaanse aandelen een hoog enkelcijferig totaalrendement dankzij bovengemiddelde winstgroei en een dividendrendement van 2,2%. En met een koers-winstverhouding van 15x de verwachte winst zijn Amerikaanse aandelen aantrekkelijk geprijsd. 

Verder zijn de twee vooral positief over kansen op sector- en effectenniveau. De verschillen in waarderingen die op dit moment zichtbaar zijn, zijn de afgelopen drie decennia maar zelden gezien. Zo zijn vooral sectoren met cyclische eigenschappen momenteel sterk afgeprijsd. Daarnaast zijn de experts positief op nutsbedrijven en financials. 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.