4 topaandelen in de uitverkoop

Door Redactie op 21 juli 2016 08:07 | Views: 9.577

4 topaandelen in de uitverkoop

De S&P 500 staat op recordhoogte, maar niet alle aandelen hebben deelgenomen aan de recente rally. De Amerikaanse beleggerssite Fool.com zet vier grote bedrijven op een rij die in 2016 zijn achtergebleven.

Volgens de site kan het voor langetermijnbeleggers, of zij nu groei- of waarde-georiënteerd zijn, slim zijn om op zoek te gaan naar kwaliteitsbedrijven die dit jaar zijn achtergebleven. De volgende vier bedrijven zijn in dat kader geselecteerd:

Gilead Sciences

“Beleggers in deze biotech blue chip zagen hun investering in 2016 al 14% in waarde dalen. Dit wordt vooral toegeschreven aan de afnemende verkopen van het medicijn tegen hepatitis C, en meer concurrentie op het gebied van de bestrijding van het hepatitis C-vrius, HCV. Toch heeft Gilead nog altijd 90% van de ‘HCV-markt’ in de Verenigde Staten in handen, en het ziet er niet naar uit dat dit minder wordt. Artsen en patienten hebben vertrouwen in het geneesmiddel Harvoni, de pil tegen Hepatitis C. En hoewel wereldwijd nog maar weinig patienten de kuur hebben gehad, denken wij dat Gilead’s HCV-producten de standaard zullen worden.”

“Daarnaast werkt het concern ook aan een portfolio HIV-producten, dat naar verwachting 15 miljard dollar per jaar aan vrije kasstroom oplevert. Dat geeft ruimte om te gaan shoppen in de biotech-sector. Met een waardering van zeven keer de verwachte winst, vinden wij dit aandeel erg goedkoop.”

Bank of America

“Bank of America-aandelen zijn dit jaar al 17% onderuit gegaan. Banken kregen een drievoudige tegenwind voor de kiezen in de vorm van Brexit-onzekerheid, lage olieprijzen die de leningen aan de energiesector in gevaar brengen, en de terughoudendheid van de Fed om de rente te verhogen.”

“Toch heeft Bank of America de langetermijnbelegger veel te bieden. Het vooruitzicht dat straks de rente weer gaat stijgen, kan de winsten een snelle boost geven. Volgens de bank zou een verhoging van 100 basispunten van de rente 6 miljard dollar aan extra netto rentebaten opleveren. Daarnaast snijdt de bank in de kosten door vestigingen te sluiten, daar klanten steeds meer mobiel bankieren.”

"Nadat de bank de jaarlijkse stresstest van de Fed overleefde, verhoogde ze het dividend met 50% naar 0,75 dollar per kwartaal. Met een waardering van 9 keer de verwachte winst, kan dit een mooi koopje zijn voor langetermijninvesteerders.”

Baidu

“Beleggers in groeiaandelen kunnen de Chinese internetzoekmachine Baidu eens nader bekijken.  Het aandeel staat dit jaar zo’n 13% in de min. De oorzaak ligt onder andere in de groeivertraging van het Chinese bbp.”

“Baidu is een dominante speler op zoekmachinegebied in China. Volgens China Internet Watch heeft Baidu bijna 81% van de Chinese zoekmachinemarkt in handen, gebaseerd op reclameopbrengsten in 2015. De belangrijkste concurrent is Google China, met ongeveer 9% marktaandeel. Doordat Baidu zo’n enorm marktaandeel heeft, het is het the place to go voor adverteerders.”

“Baidu wordt gewaardeerd op 22 keer de winst, en dat is misschien niet heel goedkoop, maar met een potentiele groeisnelheid van 15 tot 20% per jaar voor de rest van het decennium, kan het zeker interessant zijn.”

General Motors

“Aandelen General Motors staan year-to-date 9% in de min. Dit heeft te maken met groeionzekerheden in China, de Verenigde Staten en Europa. Wij denken echter dat de verkopen en marges op de lange termijn zullen verbeteren." 

"De kansen liggen vooral in China, waar de nieuwe, rijke middenklasse altijd op zoek is naar nieuwe luxe voertuigen. De infrastructuur in het land wordt ook uitgebreid en nieuwe steden worden gebouwd. De markt voor voertuigen kan dus nog veel verder groeien.”

“En hoewel de groei van de Chinese economie vertraagt, groeit deze nog altijd met 6%. In de eerste helft van 2016 was de omzet van GM in China 5,3% hoger dan in de eerste helft van 2015. Daarbij: SUV’s worden goed verkocht in China, en daar zitten hogere marges op voor GM dan de kleinere sedans."

"Ook de lage rente is positief voor GM, omdat het consumenten eerder in staat stelt auto’s te kopen. Het dividendrendement van 5% in combinatie met een koers/winstverhouding van 5, maakt het een zeer goedkoop en aantrekkelijk aandeel.”

Lees ook: 'Voorkeur blijft voor aandelen'

Klik hier voor meer Beurstips en Handelskansen.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.