10 aandelen die fors kunnen dalen

Door Redactie op 17 augustus 2016 11:20 | Views: 34.808

10 aandelen die fors kunnen dalen

Fondsmanagers zetten in de nasleep van het Brexit-referendum in tegen enkele van de meest bekende merken in het Verenigd Koninkrijk. BusinessInsider.com zet in dat kader de aandelen op een rij die volgens fondsmanagers uit het VK nog flink in waarde kunnen dalen. 

De uitslag van het referendum bracht veel onzekerheid met zich mee over de Britse economie. En terwijl economische peilingen lijken te wijzen op enorm negatieve effecten op de economie van het Verenigd Koninkrijk, verlaagde de Bank of England de rentetarieven en lanceerde het een nieuw kwantitatief verruimingsprogramma om de economische storm het hoofd te bieden. Daarnaast wezen verschillende surveys op een substantiële klap voor de rijkdom van het land. 

Short op Britse bedrijven

In een reactie op dit alles zetten fondsmanagers op grote schaal in tegen een groot aantal bedrijven dat met een groot gedeelte van de activiteiten actief is in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds het referendum is het aantal shortposities in bijvoorbeeld de Britse kroegenketen JD Wetherspoon met 29% toegenomen, terwijl shortposities in Intu Properties, dat winkelcentra door heel het VK bezit, met 144% toenamen, aldus de site op basis van een bericht in The Times

“Wat je heel duidelijk kunt zien is dat bedrijven met een focus op het binnenland shortdoelwit zijn. Sommige van de shortactiviteiten in vastgoedbedrijven zijn sinds het referendum enorm geweest”, aldus Simon Colvin van Markit tegenover The Times. Beleggers die short gaan op aandelen gaan uit van een daling van de aandelenkoers.

Lees ook: 'Beleggers betalen steeds meer voor zekerheid'

Met het oog op het flinke aantal shortposities op bedrijven uit het VK, besloot BusinessInsider te kijken naar aandelen die door Britse fondsmanagers het meest geshort worden op basis van data van Castellain Capital’s Short Interest Tracker

Uit de data blijkt dat de fondsmanagers zeer weinig vertrouwen hebben in de retailsector in het VK. Zo gaan ze massaal short op: Carillion (facility management en constructie), onlinesupermarkt Ocado, supermarktketen Morrisons, Tullow Oil (olie en gas), Weir Group (engineering), Mitie Group (outsourcing en facility management), supermarktketen Sainsbury, Melrose Industries (investeringen en overnames), HMV Group (retailer gericht op muziek en entertainment) en Globo (enterprise mobility management).  

Lees ook: Twee aantrekkelijke Amerikaanse retailers

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.