Goldman ziet koopkans voor goud onder 1250 dollar

Door Redactie op 10 oktober 2016 15:40 | Views: 3.081

Goldman ziet koopkans voor goud onder 1250 dollar

Mocht goud onder de 1250 dollar per ounce zakken, dan dient zich volgens analisten van Goldman Sachs een koopmoment aan. Met het edelmetaal kunnen beleggers zichzelf beschermen tegen risico’s rondom de wereldwijde groei en de beperkte effectiviteit van centrale banken, aldus de bank. 

Hoewel de prijsdaling van goud van de afgelopen maand in lijn is met de bearishe outlook van Goldman, doet zich onder de 1250 dollar toch een koopmoment voor volgens analisten van de bank. Afgelopen vrijdag daalde de prijs van het edelmetaal nog tot onder de 1242 dollar om vervolgens snel weer te herstellen. 

Strategisch koopmoment

“Een verkoopgolf van goud die leidt tot een prijs die substantieel onder de 1250 dollar komt, zien wij als een strategisch koopmoment vanwege het neerwaartse risico rondom de wereldwijde groei. Ook speelt een rol dat de markt waarschijnlijk nog wel even ongerust blijft over de mogelijkheid van monetair beleid om te reageren op potentiële groeischokken”, schrijft Bloomberg op basis van een note van Goldman-analisten. 

Goldman Sachs blijft richting het einde van jaar neutraal op het edelmetaal. De bank voegt daaraan toe dat de recente prijsdaling van goud niet gedreven werd door de afbouw van posities die exchange traded funds hebben.

In juni verhoogde Goldman het koersdoel voor drie, zes en twaalf maanden met 100 dollar, waarmee de koersdoelen uitkwamen op respectievelijk 1300, 1280 en 1250 dollar. De risico’s rondom het eindejaarskoersdoel van 1280 zijn nu wellicht wat neerwaarts gericht, aldus de bank.

Lees ook: 'Daling nog niet voorbij voor goud'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.