3 aandelen met tenminste 3% dividendrendement

Door Redactie op 2 december 2016 13:42 | Views: 9.023

3 aandelen met tenminste 3% dividendrendement

Een aantrekkelijk geprijsd en duurzaam dividendaandeel vinden is niet altijd makkelijk. The Motley Fool zet drie aandelen op een rij die tenminste 3% dividend uitkeren, over een belangrijk concurrentievoordeel beschikken en qua prijs onder het marktgemiddelde noteren.

Procter & Gamble, Kimberly Clark en Verizon worden in dat kader getipt.

Procter & Gamble

Met ruim 40 consumentenmerken, waarvan 22 merken elk voor maar liefst een miljard dollar per jaar aan omzet per jaar zorgen, beschikt Procter & Gamble over een wide moat, ofwel een ‘brede gracht’ die het bedrijf beschermt tegen concurrenten.

Het prijszettingsvermogen van dit bedrijf heeft mede gezorgd voor een vrije kasstroom van 11,5 miljard dollar over de afgelopen twaalf maanden. 

P&G heeft 65% van dit bedrag nodig om het dividend van 3,2% uit te kunnen keren. Door deze pay out ratio heeft het bedrijf nog ruimte om het dividend uit te keren in moeilijke tijden. Het aandeel wordt verhandeld voor 22 keer de winst, wat niet uitermate goedkoop is, maar wel goedkoop ten opzichte van de bredere markt.

Zie ook: Bank of America positiever over aandelen VS

Kimberly Clark

Met merken als Huggies, Kotex en Kleenex heeft Kimberly Clark een concurrentievoordeel dat vergelijkbaar is met dat van P&G.

Ook Kimberly Clark hoeft maar 60% van de 2,2 miljard aan vrije kasstroom te gebruiken om het dividend van 3,2% te kunnen betalen. Een voordeel van dit bedrijf is dat het iets goedkoper is dan P&G, met 19 keer de winst. 

Verizon

Het concurrentievoordeel van dit telecommunicatieconcern bestaat eruit dat het één van de grootste spelers in de VS is. Verizon heeft 35% van alle abonnementen voor mobiele communicatie in handen. Vanwege de enorm hoge kosten voor het uitbouwen van een draadloos netwerk zijn er maar enkele spelers op de markt. 

Deze hoge kosten zorgen wel voor een aanzienlijke vrije kasstroom van 11,5 miljard dollar. De pay out ratio van 79% is hoog en dat ziet er gevaarlijker uit dan bij de twee voorgaande bedrijven. Dit risico wordt gecompenseerd door een dividendrendement van 4,5%.  

Lees ook: Experts kiezen deze kwaliteitsaandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.