Goud gaat niet meer blinken

JOHN BEIJER | WOENSDAG 15 MEI 2013, 08:31 uur | 8109 keer gelezen |
Waardering:
Goud kreeg in april rake klappen. In twee dagen tijd daalde de koers van ongeveer 1570 dollar naar 1320 dollar. Een maand verder is er enig herstel opgetreden. Toch geeft ons handelssysteem geeft aan dat er rekening mag worden gehouden met een terugval, zolang de koers onder de 1485 dollar staat.

Voor de flinke daling van de goudprijs waren een aantal factoren verantwoordelijk. De vrije val werd ingezet nadat een grote Amerikaanse Broker het Goud in de etelage zette en een behoorlijke terugval voorspelde. Deze was van mening dat de Chinese economie aan het afkoelen was en hierna kwamen er ook geruchten in de markt dat Cyprus zijn goudvooraad op de markt zou dumpen om cash te genereren. Ook de bekende belegger George Soros maakte bekend dat hij uit het goud stapte en al met al was het bloedbad compleet.

Als de bal eenmaal gaat rollen, wordt het natuurlijk een soort domino-effect. Op de goudprijs wordt heel veel ingespeeld met Derivaten, futures, Turbo's, ETF's etc etc. Als er dan door een aantal externe factoren, zoals de geruchten dat Cyprus zijn goudvoorraad op de markt dumpt, een daling wordt ingezet, gaan ook andere partijen weer hun positie even sluiten.

Hierdoor komt er weer extra druk op de prijs te staan en worden stoplosses van andere partijen ook aangeraakt en daardoor komt er nog meer druk op de prijs te staan. Hierdoor ontstaat er een domino effect en zie je dat de koers mega hard onderuit gaat. De koers veerde na twee dagen alweer sterk op en wij noemen dit het tennisbal effect. Als je een tennisbal hard op de grond gooit, stuitert deze ook weer hard op, om vervolgens nog na te stuiteren. Dit nastuiteren heeft nu de afgelopen weken plaatsgevonden en we zien nu topvorming rond de 1485 Dollar.

goud_daggrafiek_beijer
Ons handelssysteem geeft nu aan dat, zolang de koers nu onder 1485 Dollar staat, er een terugval verwacht mag worden richting de bodem van april rond de 1320 Dollar. De neerwaartse trend kan de komende weken dus zijn vervolg vinden. U kunt hierop inspelen door middel van een turbo short en U zou kunnen kijken naar de turbo short met een stoploss op 1494 Dollar, die heeft de volgende ISIN code: NL 0010331450. Die kost momenteel rond de 6.70 Euro.

De AEX-Index blijft netjes boven het uitbraakpunt op de 359 punten en zolang we daarboven blijven, is er ruimte voor hogere koersen. Het koersdoel dat ik voor U heb is de 374 punten en dat is de top van medio begin 2011. Een aantal fondsen zullen de markt gaan outperformen en de AEX-index is in Europa een absolute achterblijver en hierin liggen mooie kansen. Op Wall Street verwachten we dat de koersen niet heel veel ruimte omhoog hebben voor de Dow Jones zelf en dat er een switch gemaakt zal worden vanuit de meer traditionele fondsen naar de meer speculatievere techfondsen die aan de Nasdaq genoteerd zijn.

overzicht.week48 Meedoen met de signalen van Beursfoon? Klik dan hier voor meer informatie.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft 15 jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiƫle adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.
Reactie plaatsen

Reacties14

t.zwakman 15-05-2013, 08:44
Als iedereen zodirect weer even met hun neus op de feiten word gedrukt hoe snel alles achteruit gaat en er helemaal geen verbetering in aantocht is en de euro verder in elkaar keldert stijgt het goud weer in sneltrein vaart.
Fvl 15-05-2013, 14:17
Toekomsverwachtingen moet je altijd met een korreltje zout nemen. NIEMAND kan in de toekomst kijken. Ook JB niet.
Peter van Boven 15-05-2013, 15:18
Politici die denken de problemen op te kunnen lossen met een druk op de knop (fiatgeld) zijn in mijn ogen vele malen gevaarlijker dan edelmetaal, en gezien de recente dramatische economische cijfers staan we nog maar aan het begin van de ellende.
Hans Kok 15-05-2013, 16:01
Eerst maar eens even afwachten wanneer de hele zaak in elkaar dondert.... want dat staat ons zeer te wachten. Eens kijken wat goud dat doet...:-)
Hans Kok 15-05-2013, 16:13
Gewoon even afwachten tot de Europa-crisis weer terugkeert... Of die van de US... Daar kunnen we zo'n beetje de klok op gelijk zetten...
Hans Kok 15-05-2013, 16:15
Laten we een dezer dagen allereerst maar eens beginnen met een leuke daling op de S&P - als voorloper van de grotere klap die later gaat komen.
Grijskopke 15-05-2013, 16:30
De politici hebben het TE ver laten komen, de crisis is niet meer tegen te houden. Het wordt alleen maar erger..... we zullen tevreden moeten zijn met hetgeen we nog zullen krijgen;
een aalmoes om te overleven..........
L. Achuh 15-05-2013, 17:31
BINGO!

SJONNIE HEP 'T WEER VOOR ELKAAR GEKREGEN: DE BAGGER DIE NORMAAL RECTAAL ZIJN LICHAAM VERLAAT HEEFT HIJ WEER UIT Z'N BEK LATEN ONTSNAPPEN!

GEEN WONDER DAT IE OP DIE FOTO DE LIPPEN STIJF DICHT PERST!
Bulls Hit 15-05-2013, 17:36
De "gewone man" ziet hier slechts de uitwerking van manipulatie in terug; duidelijk wat er dus in de herfst weer aan zit te komen.
kenner 16-05-2013, 16:21
Dat goud gaat spoedig weer goed stijgen. Koop maar wat muntjes of juweeltjes.
Silvester 16-05-2013, 18:02
Ja de papieren troep blinkt inderdaad niet nee. Maar me gouden ring wel hoor.
Jan 17-05-2013, 17:59
goud is waard wat de gek ervoor geeft
RB 17-05-2013, 19:29
Dat is met alles zo, maar je kan het niet bijdrukken en zodoende valsspelen.
Jan 25-05-2013, 10:46
Ik verwacht gewoon weer een opleving van de goudprijs. Zo goed gaat het niet met de economie en de fundamentals voor goud, en voor zilver blijven sterk. Deze daling is weer een prima aankoop moment.

Reageren

  Koersen

  Indices
  Er zijn momenteel geen koersen beschikbaar
   koers%
   koers%
  Stijgers & Dalers
  Stijgers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen stijgers
   
  Dalers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen dalers