Beursencyclopedie

Geert Schaaij

BRON: BELEGGER.NL | AUTEUR: BELEGGER.NL
Geregeld verschijnt de met zwaar Friese tongval pratende Schaaij op televisie in het programma Business Class van Harry Mens

Geert Schaaij is een Nederlands beleggingsadviseur. Sinds 1986 is hij actief als onafhankelijk vermogensbeheerder en beleggingsadviseur. Hij is oprichter en directeur van het beleggingsadviesbureau Beursgenoten. Schaaij schrijft onder andere columns voor tijdschriften in Nederland en België en is actief in de media. Tot op heden is Geert Schaaij bekend van zijn optredens in het programma Business Class, waarin hij met presentator Harry Mens praat over de ontwikkelingen van de economie en de Nederlandse beurs. Ook bespreekt Schaaij daar zijn visie over aandelen.

In 2006 werd er door de AFM aangifte gedaan tegen Schaaij. Schaaij kwam toen onder vuur te liggen, nadat hij in een uitzending van Business Class de beddenfabrikant Dico tipte als koopkandidaat. Later bleek dat International Assets, het bedrijf waar hij destijds directielid was, aandelen Dico had opgekocht via een onderhandse emissie. Het OM verweet Schaaij ervan deze onderhandse emissie niet te hebben vermeld. De aangifte was omstreden, gezien Schaaij in de betreffende uitzending alsook op de website van International Assets, wel een positie in Dico had gemeld. Uiteindelijk hebben beide partijen in oktober 2009 een schikking getroffen. Schaaij werd door het Dutch Securities Institute (DSI) geschorst. Opmerkelijk, gezien Schaaij toen niet bij de DSI was ingeschreven. Inmiddels is deze schorsing voorbij.

Term toevoegen
Help mee de Beursencyclopedie te laten groeien tot iets unieks. Hebt u een woord dat u wilt toevoegen of een suggestie om een begrip verder uit te breiden, of aan te passen, dan zijn wij en de rest van beleggend Nederland hier erg blij mee.
Nieuwe term toevoegen

Koersen

Indices
Er zijn momenteel geen koersen beschikbaar
 koers%
 koers%
Stijgers & Dalers
Stijgers Laatst+/-%tijd
Er zijn momenteel geen stijgers
 
Dalers Laatst+/-%tijd
Er zijn momenteel geen dalers