Eerste stappen gezet voor Grieks reddingsplan

DONDERDAG 1 MAART 2012, 17:34 uur | 579 keer gelezen
BRUSSEL (AFN) - Griekenland zal nog even moeten wachten op het eerste geld uit het tweede reddingspakket van 130 miljard euro. Wel werden enkele technische stappen gezet waardoor de uitbetaling van geld uit het nieuwe pakket dichterbij is gekomen.

De bewindslieden prezen de vooruitgang die Griekenland heeft geboekt in het omzetten van afgesproken maatregelen in wetgeving. Dinsdag nog nam het Griekse parlement nieuwe bezuinigingsvoorstellen aan. De ministers hebben ,,met tevredenheid'' kunnen vaststellen dat Griekenland doorslaggevend en snel actie heeft ondernomen op het gebied van onder meer begrotingsevenwicht en pensioenhervormingen, aldus de tekst.

De zogeheten eurogroep herhaalde dat een grote deelname van banken en verzekeraars in het kwijtscheldingsprogamma en het doorvoeren van de volledige lijst van maatregelen noodzakelijke voorwaarden zijn voordat de Grieken het toegezegde geld krijgen. Volgens de bewindslieden biedt het kwijtscheldingsprogamma voor de private sector ,,voldoende aantrekkelijke en unieke kenmerken'' om in te stappen.

Reactie plaatsen

Reacties3

W De Winne 01-03-2012, 18:33
Dat Griekenland eerst moet snoeien en besparen is normaal. Dat Europa daar de harde hand in houdt is nodig. Maar tevens moet dit land geholpen worden met een relanceplan. Denk aan het Marshallplan in 1945. Het lukte. Denk aan Roosevelt's plan in 1937.
aad 02-03-2012, 00:11
"De ministers hebben ,,met tevredenheid'' kunnen vaststellen dat Griekenland doorslaggevend en snel actie heeft ondernomen op het gebied van onder meer begrotingsevenwicht en pensioenhervor-mingen, aldus de tekst." Ik heb niks aan GELUL, noch op papier,
aad 02-03-2012, 00:14
noch in woorden! We willen resultaten zien in werkelijkheid!! Bedrog op papier heeft 15 jaar lang plaatsgevonden. Hoe gaat het met Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Oost-Europa?

Reageren

  Koersen

  Indices
  Er zijn momenteel geen koersen beschikbaar
   koers%
   koers%
  Stijgers & Dalers
  Stijgers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen stijgers
   
  Dalers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen dalers