Koperprijzen blijven stijgen

WOENSDAG 7 APRIL 2010, 08:39 uur | 333 keer gelezen
De koperprijs blijft stijgen. Het contract voor levering over drie maanden liet gisteren op de Londen Metal Exchange een stijging zien van 1,6 procent. Daarmee werd, voor het eerste sinds augustus 2008 en de ineenstorting van Lehman Brothers, een prijs boven de 8.000 dollar per ton op het bord gezet.
Door de redactie

AMSTERDAM (Belegger.nl) – De koperprijs blijft stijgen. Het contract voor levering over drie maanden liet gisteren op de Londen Metal Exchange een stijging zien van 1,6 procent. Daarmee werd, voor het eerste sinds augustus 2008 en de ineenstorting van Lehman Brothers, een prijs boven de 8.000 dollar per ton op het bord gezet.

Na de val van de Amerikaanse zakenbank ging de wereldwijde economie, zoals bekend, hard onderuit. Dit resulteerde in een dieptepunt van de koperprijs van 2.817 dollar kort na de val van Lehman in december.

De recente stijging van koper, maar ook die van andere grondstoffen en de olieprijs, wordt onder andere veroorzaakt door een waslijst aan sterke macrocijfers die de markt vorige week overspoelde.

Zo toonde de banengroei in de Verenigde Staten de afgelopen maand de sterkste stijging sinds maart 2007, met een toename van 162.000 banen. Ook fabrieken in Amerika zagen een stevige uitbreiding van de productie, de grootste zelfs sinds juli 2004.

Uit China kwam het door beleggers als positief ontvangen bericht dat de productie voor de dertiende maand op rij bleek gestegen. Deze positieve berichten missen hun uitwerking niet  op de prijs van koper.

De grondstof wordt voornamelijk gebruikt bij de aanleg van woningen en de bouw van auto’s en economen verwacht dat de vraag hier zal blijven toenemen. Een stijging van de koperprijs kan de winsten laten stijgen bij producenten als Rio Tinto en Xstrata.
Reactie plaatsen
Rio Tinto 2.801,00 -1,44 % Rio Tinto

Reageren

  Koersen

  Indices
  Er zijn momenteel geen koersen beschikbaar
   koers%
   koers%
  Stijgers & Dalers
  Stijgers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen stijgers
   
  Dalers Laatst+/-%tijd
  Er zijn momenteel geen dalers