Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Holle dinsdag

Het spannendste moment op Wall Street gisteren was het moment dat de olieprijs out of the blue door het ijs zakte en binnen een paar tellen een paar procent daalde. Paniek alom, maar gezien de rust die daarna weer terugkeerde in die markt lijkt de voornaamste oorzaak toch een op hol geslagen computerprogramma te zijn.  

Verder was er weinig te beleven vannacht, hoewel de markten in China en Japan de adem angstvallig inhouden nu het conflict tussen die twee Aziatische grootmachten over die paar eilandjes lelijk uit de hand dreigt te lopen. In Nederland maken we ons op voor een verregende Prinsjesdag (althans, als we bij Voorbeurs nu naar buiten kijken lijkt het daar vooralsnog op), waar, met het oog op de lopende (in)formatie weinig schokkends zal worden onthuld. 

Wat heeft de beurs vandaag verder te bieden? Licht oplopende rentes op Zuid-Europese obligaties, goud dat ietsje terugzakt en eurodollar klampt zich dapper vast aan de 1,30-grens. Een lagere opening van de AEX lijkt wel zeker, en er is één potentiële market mover, in de vorm van de Duitse ZeW-index om elf uur. 

    

Futures om 8:02 uur

  • AEX (FTI): -0,27%

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

  • Beleggersbijeenkomst ArcelorMittal
  • Pharming geeft bijna 18 miljoen aandelen uit
  • Topman Ton Büchner van AkzoNobel, sinds april in functie, kampt met oververmoeidheid. Hij neemt daarom tijdelijk verlof.
  • Arcadis heeft in Brazilië een contract gewonnen voor adviesverlening en projectmanagement bij de eerste fase van de uitbreiding van de luchthaven Guarulhos bij São Paulo. 
  • Vastgoedfonds Eurocommercial Properties heeft maandag het winkelcentrum Burlöv in het Zweedse Malmö verkocht. Het verkoopbedrag van 1,16 miljoen zweedse kroon (134.000 euro), is gelijk aan de taxatiewaarde per december 2011. 

Nieuws buitenland

  • Asian stocks excluding Japan fell on concern Europe’s debt crisis remains unresolved and the U.S. economy is slowing. 
  • Japanese businesses shut hundreds of stores and plants and the country's embassy suspended services in China on Tuesday as anti-Japan protests reignited and risked dragging a territorial dispute between Asia's two biggest economies deeper into crisis.
  • De Europese Centrale Bank (ECB) moet pas de verantwoordelijkheid overnemen voor het toezicht op banken in de eurozone, als het daar klaar voor is. Dat zal niet voor midden-2013 zijn. 
  • Apple Inc. (AAPL) said advance sales of its iPhone 5 topped 2 million units in one day, more than double the record set by the previous model of the device.
  • Oil rose from the lowest close in a week in New York as investors speculated that the biggest drop in two months was exaggerated.
  • "I've been doing this for 14 years and that's the fastest move I've ever seen,"
  • Internetgigant Google heeft Nik Software, de Duitse maker van fotobewerkings-app Snapseed, gekocht. Dat maakte Google maandag bekend, zonder een overnamebedrag te noemen.
  • Chinese Economic Slowdown Showing Signs of Bottoming - Rio Tinto Exec 

Grafiek van de dag

Hoe ver zitten de aandelenmarkten van de wereld onder hun all time high? De Amerikaanse beurs zit inmiddels alweer dicht onder de top van 2007. Ook Frankfurt en Londen hebben een nieuwe high in het vizier. Hoe anders staan we er in Nederland voor. AEX 700...das war einmal.    (Huiskamervraag: op welke dag, op welk tijdstip werd die top bereikt?)

Lukas Daalders Best of the Web

De dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Macroagenda

  • India: inflatie augustus
  • Beleggersbijeenkomst ArcelorMittal
  • 10.30 VK: Inflatie (CPI) augustus
  • 11:00 Duitsland: ZEW-vertrouwensindex september
  • 11:00 EU: ZEW-vertrouwensindex september
  • 12:00 VK: jaarcijfers Manchester United
  • 14:30 VS: Betalingsbalans Q2
  • McDonalds ex-dividendnotering
  • 14.00 FedEx eerstekwartaalcijfers 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML de Halculator en nog veel meer 1
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2012 08:51
    quote:

    Jojoco3 schreef op 18 september 2012 08:45:

    Ha AJK en de zijne,

    Spanning in Azie loopt op, rentes in Italie en Spanje lopen op en de futures lopen naar beneden en vermelden jullie in het groen. Best positief ;-)

    Refresh even, svp. (Voor de snelheid willen we nog wel eens livezetten voor de kleurtjes zijn overgeschilderd).
    PK
  2. forum rang 5 theo1 18 september 2012 09:42
    Vastgoedfonds Eurocommercial Properties heeft maandag het winkelcentrum Burlöv in het Zweedse Malmö verkocht. Het verkoopbedrag van 1,16 miljoen zweedse kroon (134.000 euro), is gelijk aan de taxatiewaarde per december 2011.

    Een winkelcentrum van nog geen anderhalf ton en dat is dan ook nog eens "aanzienlijk gerenoveerd en uitgebreid". Dat kan niet veel voorstellen.
  3. [verwijderd] 18 september 2012 11:27
    quote:

    satch999 schreef op 18 september 2012 10:23:

    Doet AJK eigenlijk nog steeds mee??
    Ik vond zijn stukjes altijd zeeeer prettig leesvoer.
    De redactiestukjes zijn zeker informatief, maar het amusementsgehalte kan een paar pips hoger.....
    S
    Ja hoor, Arend Jan doet nog steeds mee, maar hij geniet even van een kort reces. We doen ons best om het vrolijk te houden 's ochtends, maar aangezien iedereen op de redactie zijn eigen manier van schrijven heeft kan het hilariteitsgehalte zo nu en dan wat schommelen...

    PK
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links