Nieuws | Belegger.nl

Nieuws van donderdag 6 december 2018

Opmerkelijk herstel bij slot op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York liet donderdag kort tegen het slot van de handelsdag een opmerkelijk herstel zien van de forse verliezen eerder op de dag. De stemming kwam eerder juist ster...

06 dec | meer...

'Onderzoek HSBC om schending sancties Huawei'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken of de Britse bank HSBC betrokken is bij het vermeende schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran door het Chinese technolog...

06 dec | meer...

Ook flinke koersverliezen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag stevig omlaag. Net als in Azië en Europa reageerden beleggers op Wall Street nerveus op het nieuws over de arrestatie in Canada van ...

06 dec | meer...

'Marketingdirecteur Unilever stapt op'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Keith Weed stapt in maart op als marketingdirecteur van Unilever, na 35 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van...

06 dec | meer...

Martika Jonk commissaris bij Heijmans

ROSMALEN (AFN) - Martika Jonk is benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen van Heijmans. Dat bleek na afloop van een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het bouwbedrijf.Jonk werd ...

06 dec | meer...

Nog geen productiedeal oliekartel OPEC

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is donderdag afgesloten zonder dat er een akkoord is bereikt over een productieverlaging. Er wordt dan ook geen aansluitende pers...

06 dec | meer...

AEX-index duikelt onder 500 puntengrens

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam is donderdag met dieprode cijfers gesloten. De hoofdgraadmeter eindigde onder de 500 punten, wat het laagste niveau in bijna twee jaar is. O...

06 dec | meer...

Flinke daling olievoorraden VS

WASHINGTON (AFN) - De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week voor het eerst in tien weken gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA.De olievoorraden zakte...

06 dec | meer...

Fabrieksorders VS flink omlaag

WASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in oktober met 2,1 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.Econom...

06 dec | meer...

Dienstensector VS groeit onverwacht sterker

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in november iets sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat maakte onderzoeksinstituut ISM bekend.De inkoopmanagersindex, de gr...

06 dec | meer...

AEX zakt onder 500-puntengrens

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond donderdagmiddag fors in het rood. De AEX-hoofdgraadmeter zakte daarbij onder de grens van 500 punten. Ook de andere Europese indices toonden scherpe ver...

06 dec | meer...

'Deutsche Bank groter in witwaszaak Danske'

LONDEN (AFN) - Deutsche Bank is nog dieper betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank dan eerder werd aangenomen. Volgens zakenkrant Financial Times verwerkte de Duitse bank nog eens 3...

06 dec | meer...

Wall Street opent flink in het rood

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag flink in het rood geopend. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkerde de angst...

06 dec | meer...

Philips wil uitstoot met driekwart verlagen

AMSTERDAM (AFN) - Philips wil de uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen na 2020, het jaar waarin het zorgtechnologiebedrijf klimaatneutraal hoopt te zijn. In de jaren daarna moet de CO2-ui...

06 dec | meer...

FNV dreigt met acties bij PostNL

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor aanstaande maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties. De bond wil ond...

06 dec | meer...

Handelstekort VS loopt op

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie...

06 dec | meer...

Arbeidsproductiviteit VS stijgt verder

WASHINGTON (AFN) - De arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, is in het derde kwartaal met 2,3 procent gestegen. Dat blijkt uit een definitief cijfer van het Amer...

06 dec | meer...

'Handelsspanning loopt op op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York duiken donderdag naar verwachting flink in het rood. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakker...

06 dec | meer...

Uitkeringsaanvragen VS iets gedaald

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week iets gedaald tot 231.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van...

06 dec | meer...

Banengroei bedrijfsleven VS minder sterk

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van loonstrookverwerker ADP.Volgens ADP kwamen er vori...

06 dec | meer...

Reddingsplan Noble Group op losse schroeven

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De reorganisatie die grondstoffenhandelaar Noble Group van de ondergang moet redden, komt mogelijk op losse schroeven te staan. Autoriteiten in Singapore gaan niet akkoor...

06 dec | meer...

Boskalis aan de slag met windpark

PAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener Boskalis gaat definitief kabels aanleggen voor een windpark voor de Schotse kust. Een eerdere overeenkomst over de opdracht is omgezet in een definitief ...

06 dec | meer...

Aegon voorziet groeispurt in VS

NEW YORK (AFN) - Aegon mikt op een groeiversnelling in de Verenigde Staten. De verzekeraar meldde voorafgaand aan een Amerikaanse investeerdersdag dat het goed gepositioneerd is voor verdere groei....

06 dec | meer...

Taxi-app Lyft wil naar de beurs

SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Lyft wil naar de beurs. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app heeft dat bekendgemaakt. Details over de beursgang, zoals bijvoorbeeld de datum van het debuut of het a...

06 dec | meer...

'Schade door foute swaps 14 miljard euro'

BUSSUM (ANP) - De verkoop van renteswaps door financiële instellingen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, heeft volgens financieel activist Pieter Lakeman 14 miljard euro aan schade aan...

06 dec | meer...

Kamer wil multinationals horen over belasting

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil Shell en andere multinationals aan de tand voelen over de wijze waarop zij winstbelasting betalen in Nederland. Een meerderheid steunt een voorstel van Kamerlid...

06 dec | meer...

Europese beurzen diep in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag diep in het rood. Beleggers vrezen dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China ...

06 dec | meer...

EU-beslissing Tata en ThyssenKrupp opgeschort

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de fusie tussen de Europese activiteiten van Tata Steel en ThyssenKrupp opgeschort. Volgens Brussel hebben de staalbedrijven...

06 dec | meer...

Oud-baas Blokker aan de slag bij AH

ZAANDAM (AFN) - Rob Heesen, de voormalig algemeen directeur van winkelketen Blokker, gaat aan de slag bij AH to go. Dat werd donderdag bekendgemaakt.Heesen wordt vanaf begin volgend jaar 'general m...

06 dec | meer...

Volkswagen op koers voor recordjaar

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen ligt naar eigen zeggen nog altijd op koers voor een recordjaar qua leveringen. Daarmee zou de Duitse automaker tegenwind van onder meer strengere emissiestand...

06 dec | meer...

'Decemberdrukte ondersteunt prognoses PostNL'

AMSTERDAM (AFN) - De recorddrukte bij de pakketbezorging door PostNL onderschrijft de jaarprognoses van het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft ING in een analistenrapport.In de periode tussen het...

06 dec | meer...

Olieprijzen hard omlaag

WENEN (AFN) - De olieprijzen gingen donderdag hard omlaag. De daling nam een vlucht na berichten over de relatief kleine ingreep in de olieproductie waar de OPEC-landen voor lijken te gaan tekenen....

06 dec | meer...

'Presentaties Unilever India geruststellend'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft tijdens investeerdersdagen in India geruststellende presentaties gegeven. Dat schrijven analisten van Berenberg in een rapport naar aanleiding van het twe...

06 dec | meer...

Aanbesteding Gigafactory Tesla China gestart

PALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Dat blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien. Al minimaal één bouwb...

06 dec | meer...

Opnieuw flinke verliezen op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam ging donderdag opnieuw flink omlaag. Ook de andere Europese beurzen verloren terrein. Het sentiment bleef negatief na de recente zware verliezen. Ook...

06 dec | meer...

BAM schudt structuur aan top op

BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM gaat de structuur aan de top van het bedrijf wijzigen. Het bedrijf roept onder meer een speciaal comité (Executive Committee) in het leven om sneller en beter te kunnen be...

06 dec | meer...

TheStreet verkoopt sites voor zakelijke markt

NEW YORK (AFN) - Mediabedrijf TheStreet verkoopt twee sites met zakelijk nieuws, The Deal en BoardEx, aan branchegenoot Euromoney. Die nieuwswebsite telt 87,3 miljoen dollar neer voor de activiteit...

06 dec | meer...

Fabrieksorders in Duitsland overwacht omhoog

WIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.De orders gingen op ma...

06 dec | meer...

Gemalto test biometrisch boarden in LA

AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat samen met American Airlines een test uitvoeren voor het boarden van passagiers door middel van het scannen van biometrische gegevens. Het systeem ...

06 dec | meer...

'Beurzen zetten daling voort'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent donderdag naar verwachting in het rood. Ook de andere Europese beurzen zullen lager beginnen. Beleggers blijven voorzichtig na de recente zware ...

06 dec | meer...

Petrobras wil miljarden gaan investeren

RIO DE JANEIRO (AFN/RTR) - Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras wil in de jaren tot en met 2023 miljarden dollars gaan investeren. Dat kwam naar voren uit de financieringsplannen die de ond...

06 dec | meer...

Nikkei flink lager door chipbedrijven

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de arrestatie van een financiële topvrouw van het Chinese technologieconcer...

06 dec | meer...

Consumentenprijzen stijgen met 2 procent

DEN HAAG (AFN) - Nederlandse consumenten betaalden in november 2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober ginge...

06 dec | meer...

'Verizon kanshebber voor TomTom-tak'

AMSTERDAM (AFN) - TomTom mag hopen op meer dan een miljard euro voor het onderdeel Telematics, waarover het momenteel verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedr...

06 dec | meer...

'Staalheffingen VS hebben weinig effect'

AMSTERDAM (ANP) - De gevolgen van de Amerikaanse invoerheffingen op de internationale staal- en metaalindustrie blijven vooralsnog beperkt. Er is geen sprake van afnemende vraag en bijbehorende pri...

06 dec | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Air France-KLM 8,142 -0,222 / -2,65%
ALTICE EUROPE N.V. 2,788 -0,027 / -0,96%
B&S Group SA 12,500 -0,500 / -3,85%
Esperite 0,077 -0,013 / -14,14%
KPN 2,691 +0,018 / +0,67%
NSI 36,300 -0,100 / -0,27%
Retail Estates 85,600 -0,400 / -0,47%
Royal Dutch Shell A 28,840 -0,080 / -0,28%
Sif Holding 10,520 -0,040 / -0,38%
SIGNIFY NV 24,220 -0,530 / -2,14%
Wereldhave 22,280 +0,200 / +0,91%