Nieuws van vrijdag 7 augustus 2020

Techsector onder druk op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een gemengd beeld de handel uitgegaan. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China drukten duidelijk op de techsecto...

07 aug | meer...

Techreuzen trekken beurzen New York omlaag

NEW YORK (AFN) - Oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken hun stempel op de beurshandel in New York. Nu Donald Trump met decreten ook de Chinese internetreus Tencent op de k...

07 aug | meer...

'Wirecard werd voor faillissement leeggehaald'

MÜNCHEN (AFN) - Het gevallen Duitse fintechbedrijf Wirecard is mogelijk geplunderd vlak voor het faillissement. Daarbij is mogelijk 1 miljard dollar naar schimmige partners geloodst, denkt de Duits...

07 aug | meer...

Amsterdamse beurs eindigt met bescheiden winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met kleine winsten het weekend ingegaan. Verliezen van eerder op de dag werden weliswaar goedgemaakt na meevallende cijfers over de Amerik...

07 aug | meer...

AEX weer in de plus na Amerikaans banenrapport

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde vrijdagmiddag weer een bescheiden plus na minnen eerder op de dag. Uit de Verenigde Staten kwamen nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt van de eco...

07 aug | meer...

'Wall Street op voor lagere opening'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een iets lagere opening. Beleggers verwerken onder meer het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel...

07 aug | meer...

Techruzie VS en China drukt op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine minnen zien. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Chinese techbedrijven zorgden voor enige ter...

07 aug | meer...

'Galapagos vertoont verwachte vooruitgang'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Galapagos in het eerste half jaar toonden vooruitgang, zoals verwacht. Dat constateren analisten van KBC Securities in een rapport. De enige nieuwe informatie di...

07 aug | meer...

KBC voert advies Corbion op na cijfers

AMSTERDAM (AFN) - Het advies voor het aandeel speciaalchemiebedrijf Corbion is door KBC Securities opgevoerd van hold naar accumulate, na het handelsbericht van de onderneming. Het koersdoel ging v...

07 aug | meer...

Prosus hekkensluiter in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht omlaag. De andere Europese beursgraadmeters lieten eveneens kleine koersuitslagen zien. De oplopende spanningen tussen de Verenigde...

07 aug | meer...

DSM koopt aandelen in voor stockdividend

HEERLEN (AFN) - DSM gaat extra aandelen inkopen. Het speciaalchemiebedrijf meldt 200.000 aandelen in te willen kopen in verband met verplichtingen voor het interim-stockdividend. Hiermee is ongevee...

07 aug | meer...

Terugkoop Fortis-obligaties stuwt winst Ageas

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ageas, de erfgenaam van het vroegere financiële concern Fortis, heeft de winst in het tweede kwartaal met bijna een derde opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder tot 791 mi...

07 aug | meer...

'Overname GrandVision wordt ingewikkeld'

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse brillenretailer GrandVision noteerde een sterker dan verwacht verkoopherstel in het tweede kwartaal, na een verstoring als gevolg van de coronacrisis. De geplande s...

07 aug | meer...

'Banenrapport VS in focus op beurzen'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag met een nipt verlies te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting licht lager openen. De oplopende spanningen tus...

07 aug | meer...

Nikkei lager door spanningen VS en China

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw lager geëindigd. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, door het verbod van Washington op transacties met de Chinese ...

07 aug | meer...

Productie industrie nog steeds veel lager

DEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni bijna 9,7 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. De daling is iets kleiner dan in de vorige twee m...

07 aug | meer...