Nieuw: ETF-modelportefeuilles bij Belegger.nl | Belegger.nl

Nieuw: ETF-modelportefeuilles bij Belegger.nl

Door Belegger.nl op 30 mrt 2015 om 15:21 | Views: 823

In samenwerking met Think ETF's start Belegger.nl een nieuwe themapagina, waarin we lezer alles leren over het beleggen met ETF's. Daarbij zal Think voorzien in artikelen, tips, trucs en natuurlijk eductie omtrent ETF's.

Naast de nieuwe themapagina zullen we op Belegger.nl 2 modelportefeuilles bijhouden. In één portefeuille wordt periodiek met trackers belegd, bij de ander worden vanaf 30 maart verschillende indices gevolgd. Er bestaat dus een duidelijk verschil tussen de 2 portefeuilles; bij de ene wordt periodiek belegd, bij de ander alles in één keer.

Periodiek of eenmalige inleg

Natuurlijk is theorie belangrijk, maar voorbeelden uit de praktijk ook. Een combinatie van de twee, om zo te laten zien hoe ETF's beleggers kunnen helpen om op een simpele manier de markten gespreid te volgen.

Think ETF's heeft 2 portefeuilles opgesteld, met elk 12.000 euro. Het grote verschil is de manier waarop wordt belegd. In de eerste portefeuille wordt de 12.000 euro in één keer belegd. Voor deze portefeuille wordt niet bijgekocht.

Beleggen kan ook periodiek, en dat levert een aantrekkelijk voordeel op ten opzichte van alles beleggen in één keer. Het is met periodiek beleggen namelijk mogelijk om gebruik te maken van de koersschomelingen op de beurzen. Omdat er voor deze portefeuille elke maand 1000 euro wordt bijgekocht, ontstaan er verschillende aankoopmomenten. Doordat koersen soms lager staan, of hoger, ontstaat er in deze portefeuille een andere gemiddelde prijs. 

Voor de portefeuilles werken we met het platform van Binck, namelijk Binck FundCoach. Bekijk in de onderstaande video welke ETF's worden geselecteerd in de portefeuille, en waarom is gekozen voor deze opzet.

Voor meer informatie over ETFs? Klik dan hier voor de themapagina.

Dit is een advertorial. Voor meer informatie over deze manier van adverteren, klik hier. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

ankeiler_thinketfs

ankeiler_thinketfs