ProBeleggen: 'Ultieme transparantie is ons doel' | Belegger.nl

Gouden Stier

ProBeleggen: 'Ultieme transparantie is ons doel'

Door Belegger.nl op 5 nov 2015 om 12:02 | Views: 882

ProBeleggen: 'Ultieme transparantie is ons doel'

In de categorie beste Beleggingsinnovatie is dit jaar ProBeleggen genomineerd voor een Gouden Stier. Albert Jellema van ProBeleggen legt ons uit wat zijn innovatie precies inhoudt en waarin ProBeleggen vernieuwend is in de doorgaans behoudende beleggingswereld.

“Wat wij doen”, begint Jellema, “is onze leden laten meekijken in de portefeuille van professionele beleggers. Heel belangrijk daarbij is dat de Pro’s investeren met eigen geld. Ze zullen daarom nog gemotiveerder zijn een goed rendement te behalen. Door middel van een inlogcode kunnen leden meekijken met alles wat de Pro doet. De Pro moet steeds zijn mutaties in de portefeuille verantwoorden. Voordat hij een wijziging aanbrengt, moet hij eerst een investment case samenstellen, waarin hij bijvoorbeeld duidelijk maakt voor welke weging hij kiest. Bovendien moet hij eerst de leden informeren voordat hij een transactie doet. De Pro neemt de leden dus echt aan de hand mee. Dat is voor ons de ultieme vorm van transparantie.”

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit drie abonnementen: Brons, Zilver en Goud. Bij Brons kan het lid één Pro volgen, bij Zilver drie en bij Goud allemaal. De kosten bedragen respectievelijk 0,99 euro,  1,59 euro en 1,99 euro per dag. Jellema: “Dit zijn duidelijke, vaste kosten. Vergeet niet dat je bij een beleggingsfonds vaak hoge kosten kwijt bent aan de fondsmanager. En bovendien krijg je daar doorgaans maar beperkte uitleg, en vaak alleen per kwartaal. Bij ons worden de leden continue geïnformeerd.”

Meer vertrouwen

Jellema wil benadrukken dat het educatieve aspect van groot belang is. “Ons doel is om leden met meer vertrouwen te laten beleggen en zo een hoger rendement te behalen. Onze tien Pro’s beleggen allemaal met een eigen stijl. De ene richt zich het liefst op ETF’s en fondsen, de ander op Nederlandse aandelen en weer een ander is een specialist op het gebied van hefboomproducten. Zo is er altijd wel een Pro die bij je past.”

Het is een succesvol concept, zegt Jellema. “We mogen wel zeggen dat het storm loopt. We hebben niet alleen particuliere beleggers als leden, maar ook vermogensbeheerders en beleggingsadviseurs. En ook Pro’s melden zich spontaan bij ons aan.”Jellema is dan ook erg blij met de erkenning die de nominatie voor een Gouden Stier met zich mee brengt. “Er is niet veel innovatie op het gebied van beleggen, het is nogal een traditionele wereld. Als je dan wordt genomineerd voor beste Beleggingsinnovatie vinden wij dat een eer.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Partners Gouden Stier 2017:


Aftermovie Gouden Stier 2017


Laatste Gouden Stier artikelen