Winnaars Gouden Stier 2015 | Belegger.nl

Gouden Stier

BUX, DeGiro en Care IS winnaars Gouden Stier 2015

Door Belegger.nl op 13 nov 2015 om 01:33 | Views: 2.881

BUX, DeGiro en Care IS winnaars Gouden Stier 2015

Tijdens een feestelijke avond zijn donderdag voor de negende maal de Gouden Stieren uitgereikt. In totaal werden er acht prijzen vergeven aan bedrijven die zich in 2015 onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor particuliere beleggers.

Nico Pantelis sleepte de publieksprijs voor beste beleggingsexpert in de wacht, terwijl DeGiro en Care IS vermogensbeheer er vandoor gingen met de Gouden Stieren voor respectievelijk beste broker en beste vermogensbeheerder van 2015. Verder won BUX de prijs voor beste beleggingsinnovatie. 

Op de publieksprijs voor beste beleggingsexpert na, werden de winnaars van de andere zeven prijzen bepaald door een deskundige vakjury die dit jaar bestond uit Corné van Zeijl, Peter Verhaar, Jaap Koelewijn, Stephan Freelink en Marcel Tak.

De winnaars

Er is dit jaar weer massaal gestemd op vijf genomineerden en Nico Pantelis bleek de populairste beleggingsexpert. De man achter beurssite Slim Beleggen liet eerdere prijswinnaars als Bas Heijink en Martine Hafkamp achter zich.

De prijs voor beste vermogensbeheerder ging dit jaar voor het eerst naar Care IS vermogensbeheer. De Volendamse vermogensbeheerder was al tweemaal eerder genomineerd, en mocht dit jaar de Gouden Stier dan ook daadwerkelijk in ontvangst nemen. Care gaf daarmee meervoudig prijswinnaar Theodoor Gilissen het nakijken.

DeGiro ging er met de Gouden Stier voor beste broker vandoor. De jury was vooral te spreken over de lage kosten, "omdat kosten uiteindelijk toch afdoen aan het rendement".

Hieronder vindt u alle prijswinnaars met een kort juryoordeel.

Beleggingsexpert

Nico Pantelis 

Vermogensbeheerder

Care IS vermogensbeheer

"Care IS had een uitermate compleet voorstel, heldere communicatie over het beleggingsbeleid, risicobeleid en conservatieve (rendements-)verwachtingen. De uitgangspunten en de borging van het beleggings- en risicobeleid waren goed toegelicht."

Broker

DeGiro

"Uiteindelijk hebben we besloten dat de uitgebreide handelsmogelijkheden in combinatie met lage kosten doorslaggevend waren. Kosten gaan immers ten laste van het rendement." 

Beleggingsinnovatie

BUX

"BUX springt eruit omdat het echt heel anders is: het meest innovatief. Het is wel het minst ‘echt’ beleggen, maar het vernieuwingsaspect weegt hier gemakkelijk tegenop."

ETF

db x-trackers MSCI Euro Small Cap Index UCITS ETF

"Die moeilijkheidsgraad is voor een index bestaande uit kleinere fondsen, gevolgd door db-X trackers MSCI Europe Small Cap, relatief hoog. De opgegeven kosten (TER) van 0,4% en vooral de werkelijke totale kosten van 0,67% van dit fonds zijn niet veel hoger dan van ETF's op makkelijker te volgen indices."

Beleggingsfonds

BlackRock European Special Situations Fund

"In een neergaande markt weten de fondsmanagers de schade beperkt te houden en in een opgaande markt behaalt het fonds extra rendement."

Groene Stier

ASN Duurzaam Aandelenfonds

"Goede prestaties in combinatie met een duidelijk duurzaamheidsbeleid."

Mixfondsen-range

NN Dynamic Mix Funds

"De kosten liggen fractioneel boven de 0,6% en met een jaarrendement van dik 8% over de afgelopen vijf jaren staat het fonds aan de top."


Op GoudenStier.nl vindt u meer informatie over het nominatieproces. Wilt u meer weten over het oordeel van de vakjury? Download dan hier het Juryrapport 2015

Klik hier voor de foto's die Kuikens.com maakte tijdens de Gouden Stier 2015.

Een selectie van de foto's van de feestelijke avond: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.