Nico Inberg tipt beste aandelen 2016 | Belegger.nl

Kooplijst 2016: Nico Inberg

Door Belegger.nl op 29 dec 2015 om 08:31 | Views: 32.342

Kooplijst 2016: Nico Inberg

Met welke drie beleggingen kunnen volgend jaar de beste rendementen worden behaald? Die vraag legden we voor aan verschillende beurskenners. Vandaag de beurt aan Nico Inberg van Beurswijzer.com. 

De eerste kooptip van Inberg is AMG: 

"AMG (Advanced Metallurgical Group) richt zich op kritische materialen die gebruikt worden in onder andere de luchtvaartsector en zorgen voor minder CO2-uitstoot en minder energieverbruik. De meeste kritische metalen zijn niet zo hard afgestraft als de 'gewone' metalen. Daarnaast loopt de Engineering-tak - voorheen een zorgenkindje en vorig jaar uit arren moede te koop gezet - weer een stuk beter."

"AMG betaalt weer dividend en is bijna schuldenvrij, wat op zich een unicum is in de grondstoffenhoek. Dit jaar steeg het aandeel al 29% en ik verwacht dat het in 2016 richting 12 euro kan." 

KBC Ancora

"KBC is één van de best gekapitaliseerde banken van Europa, heeft een lage kostenstructuur en is goedkoop te verkrijgen via de holding KBC Ancora. KBC Ancora belegt alleen in aandelen KBC en je kunt heel eenvoudig zien wat deze aandelen waard zijn door van de aandelen die ze hebben in KBC de schuld af te trekken. Met deze holding zie je dan dat je aandelen KBC tegen een behoorlijke korting aan kunt schaffen. Het handelt nu tegen een korting van tegen de 30%."

Wereldhave

"Voor mijn derde keuze heb ik puur gekeken naar vastgoedfondsen omdat ik denk dat vastgoed verder zou verder moeten aantrekken de komende jaren. De rente blijft laag terwijl de economie verder aantrekt. Daarbij zie je dat mensen met veel vermogen echt op zoek zijn naar beleggingen. In dat kader is Wereldhave dan echt een van de vastgoedfondsen die ik te goedkoop vind." 

"Wereldhave is waarschijnlijk wat achtergebleven omdat ze niet beleggen in de allerbeste locaties. Ze hebben iets van 30 winkelcentra die niet op toplocaties zitten. Maar je zal zien dat met een aantrekkende economie die winkelcentra ook beter gaan lopen. Wereldhave moet dan in staat zijn om daar ook meer geld aan te verdienen. Dus wanneer ik primair kijk naar vastgoed, dan vind ik van alle vastgoedfondsen dit de meest aantrekkelijke."  

2016

2016 wordt naar verwachting van Inberg een beetje een rommelig jaar. "Afgelopen jaar zag je dat we heel enthousiast zijn begonnen. Langzamerhand werd er steeds meer nadruk gelegd op de schulden van bedrijven en die nadruk wordt denk ik alleen maar erger. Zo zie je dat bedrijven het niet goed doen qua schuldposities, zoals Delta Lloyd en Fagron. In dat kader moet je heel goed opletten met je beleggingen."

"Dus kijk wanneer je investeert in een bedrijf goed naar de schuldpositie. Als die al op het randje loopt dan kan zo'n bedrijf daar best last van hebben. Dat zie je nu bijvoorbeeld bij Arcadis, dat het afgelopen jaar flink in waarde is gedaald op de beurs. Dat heeft alles te maken met de schuldpositie en overnames waardoor het veel schulden is aangegaan. Vooral in dollars. Dat werkt natuurlijk - ook met het oog op de rente - helemaal de verkeerde kant op en dat is iets om rekening mee te houden."

"Verder zie je dat de economie in Europa verder aantrekt en dat verwacht ik ook voor de VS. Wat dat betreft denk ik dan ook dat het een beter jaar wordt, maar wel een met hobbeltjes." 

*Inberg heeft een positie in AMG

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.