Kooplijst 2016: Bas Heijink | Belegger.nl

Kooplijst 2016: Bas Heijink

Door Belegger.nl op 31 dec 2015 om 08:42 | Views: 21.936

Kooplijst 2016: Bas Heijink

December staat traditiegetrouw in het teken van de kooplijstjes. Op de laatste dag van het jaar legt Bas Heijink, technisch analist bij ING, zijn favorieten voor het aankomende beleggingsjaar aan ons voor. 

Heijink heeft aandelen uit drie verschillende landen geselecteerd.

Philips

"Wat betreft Nederlandse aandelen twijfelde ik tussen Philips en nog een aantal andere aandelen die er goed bij liggen, bijvoorbeeld Air France-KLM. Toch ga ik voor Philips. Dit aandeel bewoog zich de afgelopen twee jaar in een zijwaartse trend, maar de lange trend is heel goed."

"In september is de onderkant van het trendkanaal opgezocht, op zo'n 20 euro. De toppenlijn is gebroken en de koers is bezig met de afronding van een groot omgekeerd hoofd-schouderpatroon. De neklijn ligt op 26 euro; als dat niveau gebroken wordt, kun je omklappen en dan kan de koers volgend jaar op 31,50 uitkomen; dat is dus een aardige stijging."

BMW

"Ook hier zat ik weer even te twijfelen tussen Volkswagen en BMW. Volkswagen heeft recent een heel krachtig koopsignaal gegeven, maar ik heb uiteindelijk voor BMW gekozen. Dit aandeel heeft in maart van dit jaar een all time high bereikt richting de 125 euro, maar is teruggevallen naar 75 euro. Dat is dus nogal een klap. In oktober is de toplijn gebroken en nu staat BMW rond de 100 euro."

"Er is ruimte om door te stijgen richting de 125 euro. Voor de kenners onder ons; dit aandeel staat op het punt van een 'golden cross'. Het belangrijkste is dat een enorme correctie is afgerond en dat we hogere bodems in het kortetermijnbeeld zien. BMW bevindt zich in een mooie trend."

Priceline

Tot slot tipt Heijink een iets minder bekend, maar desalniettemin erg groot bedrijf: Priceline. Het is het bedrijf achter onder andere Booking.com.

"De trends in alle tijdstermijnen bij priceline zijn opwaarts gericht. De doelzone voor het komende jaar ligt wat mij betreft bij 1.550 tot 1.600 dollar. Hier ligt de bovenkant van de sinds eind 2014 stijgende middellangetermijntrend evenals een belangrijk Fibonacci-projectiedoel."

"De onderkant van de stijgende middellangetermijntrend is de afgelopen maand enkele keren opgezocht. Hier ligt overigens ook het 200-daags gemiddelde als belangrijke steunlijn. Deze steunzone is met de huidige koers van 1.265 dollar nog steeds dichtbij te vinden. De stijgende bodemlijn van de zeer langetermijntrend ligt overigens nog een stuk lager."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.