Koopkans voor ArcelorMittal | Belegger.nl

Koopkans voor ArcelorMittal

Door Nico Bakker op 3 jun 2016 om 12:16 | Views: 6.342

Het aandeel ArcelorMittal was de afgelopen maanden een van de dissonanten op het Damrak. Er was lange tijd sprake van een stevige downtrendfase, maar in de afgelopen weken is het sentiment aanzienlijk verbeterd.

Het proces van lagere toppen en lagere bodems is namelijk doorbroken, waardoor zich koopkansen aandienen voor trendvolgende beleggers. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de bulls kunnen reiken. 

Trendomkeer

Lange tijd waren de beren heer en meester op het speelveld getuige het proces van lagere toppen en lagere bodems onder de dalende gemiddeldelijn. De beren reikten tot een bodem op 2,01 in februari van dit jaar. Vanaf dit niveau was er sprake van een forse reboundbeweging, mede aangewakkerd door de positieve divergentie op de RSI. Medio april werd een high op 5,44 bereikt, procentueel gezien een stijging van jewelste. Vanaf dit niveau deed de koers een stapje terug, maar vanaf de hogere bodem op 3,80 is opnieuw de weg omhoog ingezet.

Vorige week werd een Bullish Engulfing patroon gevormd (een positief omkeerpatroon) en deze week wordt de 55 SMA lijn met een witte candle opwaarts gekruist. De RSI veert hierbij op vanaf de 50-lijn en ook de swingteller springt mogelijk op +1. Mijn Dashboard zal bij deze voortgang een UP-status afgeven, waardoor een opmars richting de recente top op 5,44 aannemelijk is.

Als dit niveau vervolgens wordt geslecht, krijgt de verse uptrendfase meer gestalte en komt zelfs ruimte vrij richting 6,86. Al met al een positieve overgangsfase op het speelveld, voorwaarde is wel dat de koers boven de steunstreep op 3,80 blijft bewegen.

Tweetrapsraket

Voor trendvolgende beleggers ligt de grafiek er aantrekkelijk bij. Zij kunnen overwegen om met beperkte koopposities de verwachte opmars richting 5,44 mee te spelen. Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, zijn additionele posities gerechtvaardigd.

Op deze manier speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de chart. Zolang de koers boven 3,80 noteert, zijn de vooruitzichten voor ArcelorMittal positief.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.