Warren Buffett's 9 favoriete beleggingsboeken

Door Belegger.nl op 22 juli 2016 15:01 | Views: 7.418

Warren Buffett's 9 favoriete beleggingsboeken

Wist u dat miljardair en superbelegger Warren Buffett 80% van zijn tijd lezend doorbrengt? Business Insider spitte met dat in het achterhoofd allerlei interviews met, en brieven van Buffett aan beleggers door om te achterhalen welke boeken hij precies aanraadt aan anderen om te lezen.

Dit zijn negen van de boeken die Warren Buffett adviseert te lezen:

1. De intelligente belegger – Benjamin Graham

De intelligente belegger is geschreven door Benjamin Graham, die zichzelf de leermeester van Warren Buffett mag noemen. Buffett stelt van dit boek te hebben geleerd dat om succesvol te beleggen geen hoog IQ, zakelijk inzicht of voorkennis nodig is. Wat er wel nodig is? Een goed intellectueel schema waarmee beleggingsbeslissingen worden genomen om zo emoties onder controle te houden. 

2. Security Analysis – Benjamin Graham

Wanneer u een goede analyse hebt gemaakt van een beursgenoteerd bedrijf, dan weet u wat de onderliggende waarde van het bedrijf is. Dat is onder meer waar het over gaat in het boek Security Analysis. Buffett zegt dat het boek zijn beleggingsgids is en dat hij het al 57 jaar gebruikt.

3. Common Stocks and Uncommon Profits – Philip Fisher

Auteur Fisher benadrukt in dit boek dat het focussen op financiële overzichten van bedrijven niet voldoende is wanneer u een bedrijf wilt beoordelen. Beleggers moeten volgens hem namelijk ook het management onder de loep nemen. Buffett stelt alles te lezen wat Fisher zegt.

4. Stress Test – Timothy Geithner

Tim Geithner was de Amerikaanse minister van Financiën tijdens de financiële crisis van 2008. De voormalige minister schrijft in het boek Stress Test over het leiden van zijn afdeling tijdens de crisis. Buffett noemt het boek verplichte kost voor elke manager.

5. The Essays of Warren Buffett – Warren Buffett

De brieven die Warren Buffett schrijft aan aandeelhouders van zijn bedrijf Berkshire Hathaway worden door miljoenen beleggers gelezen en daarbij wordt ieder woord op een weegschaaltje gelegd.

In zijn brieven legt Buffett uit hoe zijn bedrijf in elkaar zit en vertelt hij over hoe zijn beleggingsfilosofie werkt. De brieven zijn dus pareltjes voor iedereen die van beleggen houdt en er meer over te weten wil komen. Ze zijn gebundeld in dit boek.

6. Jack Welch: Waar Het Om Gaat – Jack Welch

In deze biografie wordt verteld hoe Jack Welch opklom vanuit de arbeidsklasse en CEO werd van General Electric. Buffett noemt Welch energiek, slim en hands-on en Welch wordt door velen gezien als één van de beste CEO's ooit. 

7. The Outsiders – William Thorndike Jr.

In dit boek van Thorndike worden de succesvolle overeenkomsten van leidinggevenden bij bedrijven als The Washington Post en Purina op een rij gezet. Buffett noemt het een uitstekend boek over CEO's die excelleerden in het inzetten van geld waar dat het best rendeerde.

8. The Clash of the Cultures – John Bogles

John Bogles is de oprichter van de Vanguard Group, aanbieder van beleggingsproducten voor (particuliere) beleggers. In dit boek beargumenteert hij dat veel meer mensen op de korte termijn speculeren dan dat ze voor de lange termijn beleggen. In een brief uit 2012 aan aandeelhouders raadde Warren Buffett dit boek van Bogles aan.

9. Business Adventures – John Brooks

Warren Buffett stuurde Bill Gates, de oprichter van Microsoft, ooit een exemplaar van dit boek toen Gates hem vroeg wat zijn favoriete boek was. Het is een collectie van twaalf klassieke verhalen uit de financiële wereld die zijn verschenen in de krant The New Yorker.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.