Interview met Gouden Stier-winnaar Nxchange | Belegger.nl

Gouden Stier

Nxchange: 'Wegstappen van het traditionele denken'

Door Belegger.nl op 14 nov 2016 om 10:08 | Views: 1.082

Nxchange: 'Wegstappen van het traditionele denken'

Nxchange sleepte donderdagavond 10 november een Gouden Stier in de wacht in de categorie Beste beleggingsinnovatie van 2016. Wij belden met CEO Marleen Evertsz om Nxchange te feliciteren met de felbegeerde prijs.

Nxchange is het eerste platform waar particuliere beleggers direct kunnen investeren in bedrijven, zonder tussenkomst van een broker of bank. Nxchange zorgt ervoor dat bedrijven geld op kunnen halen bij hun communities, zoals bij crowdfunding. Het platform combineert dus het traditionele idee van een beurs met het hippe concept van crowdfunding. 

Gezien worden

Evertsz: “We zijn uiteraard erg blij met deze prijs. Het is altijd leuk om te winnen, maar ook het feit dat we gezien worden, is mooi.”

De vakjury van de Gouden Stier was vooral te spreken over het vernieuwende van het initiatief. Wel wezen zij ook op een verbeterpunt, namelijk dat de informatievoorziening beter kan, met name over de risico’s.

Evertsz herkent zich niet echt in deze kritiek. “Eerlijk gezegd ben ik benieuwd wat zij daar dan precies mee bedoelen, want wij verstrekken juist veel informatie. Denk aan het publiceren van researchrapporten en andere informatieve content. Daarbij kunnen investeerders al hun vragen kwijt in de community, maar ook rechtstreeks bij de bedrijven.”

Breder denken

Nxchange is echt anders dan een traditionele beurs, legt de CEO uit. “Het is een handelsplatform dat zorgt voor een directe connectie tussen een uitgevende instelling en de belegger, zonder tussenpartij. En we zien dat het werkt. Fastned was het eerste bedrijf dat bij ons een notering kreeg, maar er zijn heel veel bedrijven die op deze manier naar de beurs willen. Maar Nxchange kan ook veel breder ingezet worden dan alleen als beurs.”

“We zijn namelijk achter de schermen hard aan het werk om het platform verder door te ontwikkelen, verder dan mensen in eerste instantie zouden denken. We zijn bijvoorbeeld ook bezig met pensioenen en hypotheken. Ook werken we aan een blockchain-oplossing. We zijn nog ontzettend veel van plan en stappen daarbij graag weg van het traditionele denken.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Partners Gouden Stier 2017:


Aftermovie Gouden Stier 2017


Laatste Gouden Stier artikelen