Interview met de Beste vermogensbeheerder van 2016 | Belegger.nl

Gouden Stier

Care IS: 'Gouden Stier daagt ons uit om te verbeteren'

Door Belegger.nl op 17 nov 2016 om 10:13 | Views: 864

Care IS: 'Gouden Stier daagt ons uit om te verbeteren'

Op donderdag 10 november sleepte Care IS, net als in 2015, een Gouden Stier in de wacht in de categorie Beste vermogensbeheerder. De prijs is niet aan komen waaien; er moest een uitgebreide casus behandeld worden. Daarnaast moest aanvullende informatie worden aangeleverd over de actuele marktvisie, het beleggingsbeleid en de klantrapportage. 

We vragen Loege Schilder, bestuurder bij de Volendamse vermogensbeheerder, om een reactie.

Gefeliciteerd met jullie welverdiende prijs! Hebben jullie veel reacties gekregen?

“Jazeker, we zijn er erg blij mee en hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen. Wat ik vooral mooi vind is dat we 'm wederom hebben weten te winnen, want aan de top komen is één ding, maar er blijven is een stuk lastiger. Wij zien het vooral als loon naar werken van het team. Met alle medewerkers werken we dagelijks aan verbetering van het product.”

Jullie moesten inderdaad veel werk verzetten om de jury te overtuigen. Waar ging nu de meeste tijd in zitten?

“De casus die we voorgelegd kregen was fictief, dus niet erg gedetailleerd. Als de familie zelf aan tafel had gezeten, hadden we door kunnen vragen. Die mogelijkheid was er niet, daarom hebben we verschillende scenario’s geschetst op basis van de keuzes die ze kunnen maken. Vooral de heldere, begrijpelijke uitleg en de compleetheid van het voorstel kon de jury waarderen.”

Het was volgens de jury een spannende race tussen jullie en een van de concurrenten. Onder andere vanwege de scherpe tarieven. Wat kun je daarover kwijt?

“Onze tarieven horen tot de laagste in de markt, maar er was een partij nog net iets goedkoper. Deze partij voert een passief beleid, dat is echt iets anders dan wij doen. Care IS voert een actief beleid, wij beleggen op dit moment bijvoorbeeld niet in staatsobligaties. Hierdoor realiseren we ook een hoger rendement. Daarnaast besteden we veel aan tijd en aandacht aan risicobeheer. Als de risico's op de beurs toenemen, bouwen we de aandelen in de beleggingsportefeuille af. Op deze manier beschermen wij het vermogen bij flinke koersschommelingen op de beurs." 

Doen jullie volgend jaar weer mee?

“Zeker, volgend jaar doen we graag weer mee. De Gouden Stier is voor ons één van de momenten waarop we kijken hoe het beter kan. We nemen de adviezen van de jury mee. Onze klanten profiteren daar weer van."

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Partners Gouden Stier 2017:


Aftermovie Gouden Stier 2017


Laatste Gouden Stier artikelen