Interview met Gouden Stier-winnaar NN Investment Partners | Belegger.nl

Gouden Stier

NN IP: '80% van de beleggers zou goed af zijn met een mixfonds'

Door Belegger.nl op 22 nov 2016 om 11:00 | Views: 2.279

NN IP: '80% van de beleggers zou goed af zijn met een mixfonds'

NN Investment Partners wist, net als in 2015, de Gouden Stier voor Beste mixfondsen-range in de wacht te slepen. De range - Dynamic Mix Fund I t/m V - werd door de jury "een simpele all-in-one oplossing" genoemd, waarbij beleggers meteen goed gespreid zijn tegen een lage prijs.

De mixfondsen-range van NN is vaker in de prijzen gevallen. Toch blijft het bijzonder, zegt Ronald Sminia van NN IP. “Ja, we zijn ontzettend blij, het is voor ons opnieuw een bevestiging dat we op de juiste weg zitten. Het is voor ons heel belangrijk om, in een wereld die niet consistent is, voor onze klanten consistent te blijven en dat lukt ons aardig.”

'Expect the unexpected'

Wat Sminia verder wil benadrukken is dat er een groot multi asset team achter de mixfondsenrange zit. “Bij ons zijn meer dan 20 man bezig om constant de wereld in de gaten te houden. Het gaat om economie, het gaat om politiek, het gaat om veel verschillende assetcategorieën; om die wereld echt goed in kaart te brengen, heb je gewoon veel mensen nodig. Daarbij is risicobeheersing van groot belang: expect the unexpected. Daar besteden we veel aandacht aan. Achter de schermen wordt veel werk verricht waar de klant vervolgens gemak van heeft.”

Naast veel lof over de range had de vakjury ook enkele kritiekpuntjes. Zo moet voor informatie over onderliggende beleggingen gezocht worden in het jaarverslag en wordt er geen informatie gegeven over wie de mixfondsen exact beheert. 

Geen 'star approach'

Wat kan de expert daarover kwijt? “Daar ben ik het niet mee eens, want onze informatie is ruim voorhanden, al blijven we hierin altijd verder ontwikkelen. Verder klopt het wel dat er geen naam staat bij de fondsbeheerder. Wij zijn geen organisatie met 'starmanagers' bij ieder fonds, zoals je dat in de VS veel ziet.”

Het belangrijkste vindt Sminia dat de perceptie dat beleggen moeilijk is, met multi asset-fondsen wordt weggenomen. “Het hoeft echt niet lastig te zijn. Je kunt bij ons met een all-in-one oplossing in één keer klaar zijn. Voor sommige beleggers is dat misschien saai, maar ik denk dat het gros van de Nederlandse particuliere beleggers juist heel goed af is met het gemak van beleggen in een multi asset-fonds.”

Bekijk hieronder de video waarin Sminia wat verder in gaat op het winnende fonds van NN.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Partners Gouden Stier 2017:


Aftermovie Gouden Stier 2017


Laatste Gouden Stier artikelen