Kooplijst 2017: John Beijer

Door Belegger.nl op 12 december 2016 10:55 | Views: 51.158

Kooplijst 2017: John Beijer

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse Belegger.nl-Kooplijstjes. John Beijer bijt vandaag het spits af en vertelt voor welke drie aandelen hij het aankomende jaar potentie ziet.

“2016 werd gekenmerkt door hollen en stilstaan, waarbij de grote bewegingen werden veroorzaakt aan het begin van het jaar door het oplaaien van de Azië-crisis”, begint Beijer. “In het midden van het jaar volgde Brexit en na de verkiezingen van Trump hebben we nog een neerwaartse spike gezien.” 

“Al deze kwesties hebben de markten goed doorstaan. Ook in 2017 wordt veel beweging verwacht, door onder andere de verkiezingen in Frankrijk en in Duitsland. Ik verwacht dat de AEX per saldo naar de 510 punten kan.”

Koopwaardige aandelen 2017

Van de volgende drie aandelen verwacht Beijer dat ze de markt zullen gaan outperformen: 

Air France-KLM

“Mede door de zeer lage olieprijs stond het aandeel Air France-KLM in maart nog op 8,80 euro. Vervolgens zagen we de olieprijs gestaag stijgen en zagen we de nodige turbulentie rondom Air France-KLM voorbij komen. Stakingen, onduidelijke toekomstplannen en een nieuwe topman zorgden voor een hoop onrust, waarna de koers in oktober een laagste punt bereikte rond de 4,60 euro.”

“De concurrentie in de luchtvaartsector is hevig en de interne conflicten tussen KLM en Air France lijken inmiddels opgelost. De wereldwijde economieën trekken langzaam verder aan en ik verwacht dat er meer passagiers vervoerd zullen gaan worden en ook dat het vrachtverkeer verder aantrekt. Mijn koersdoel voor 2017 is 7,20 euro en mijn stoploss ligt op 3,80 euro.”

KPN

“Een groot aantal jaren terug was de telecomsector een booming business voor ons als aandelenbezitters. Tijdens de crisis zijn deze fondsen hard geraakt en ook hier geldt dat er een moordende concurrentie is. Men heeft enorme kapitalen geïnvesteerd in het netwerk en in diverse licenties.”

“KPN is inmiddels flink aan het besparen en rolt nieuwe diensten uit. De afgelopen maanden zien we zelfs dat het marktaandeel in de mobiele markt weer aan het groeien is. Ook de consumentendivisie trekt verder aan en de afgelopen maanden zien we een goede instroom van nieuwe klanten. Ik denk dat het dieptepunt achter ons ligt en dat we nu op weg kunnen naar 3,20 euro.”

TomTom

“TomTom is ook bezig met een turnaround. Waar men het vroeger moest hebben van de verkoop van losse navigatie-units, is men tegenwoordig heel druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten voor onder andere zelfrijdende auto’s en heeft men heel veel profijt van haar kaartendivisie, die tot de beste van de wereld gerekend mag worden.” 

“Recent heeft TomTom een omzetwaarschuwing gegeven. Dit is geen winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft de afgelopen periode heel veel deals gesloten met automotive-fabrikanten. Het nadeel hiervan is dat het niet direct in de omzet bijdraagt. Deze deals hebben namelijk een langere doorlooptijd nodig gezien de ontwikkelingen. Men heeft echter vele contracten inmiddels binnen en ik verwacht dat de koers op korte termijn gaat oplopen naar 9,00 euro en mijn tweede koersdoel is 12,00 euro. Tevens is TomTom in mijn ogen nog steeds een overnamekandidaat.”

Beijer heeft zakelijk en privé een longpositie in TomTom

Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.