Kooplijst 2017: Nico Inberg

Door Belegger.nl op 19 december 2016 11:00 | Views: 37.815

Kooplijst 2017: Nico Inberg

Met het einde van het jaar in zicht, vragen we verschillende beursexperts naar hun favoriete beleggingen voor het nieuwe jaar. Vandaag geeft Nico Inberg van IEX.nl zijn drie aandelentips voor 2017. 

De eerste favoriet van Inberg is Boskalis: 

Boskalis

"Boskalis heeft na twee vette jaren ook de bibbers gekregen dit jaar. Weinig nieuwe orders, waardoor men nu verlekkerd kijkt naar de windenergiesector. Daar valt nog wat te verdelen. Nu het hoofdpijndossier Fugro bijna is afgesloten, verwacht ik binnenkort een grote overname die de groep goed positioneert om in die sector meer orders te verkrijgen."

"De Belgische tegenhanger DEME is al weer flink opgelopen, en ik verwacht dat 2017 voor Boskalis een beter jaar wordt dan het afgelopen magere jaar. Daarbij heeft Boskalis een sterk management dat gesteund wordt door HAL Trust, de Rotterdamse beleggingsmaatschappij."

Euronav

"Misschien een jaar te vroeg, maar ik vind de markt veel te pessimistisch over dit bedrijf. Euronav is een olierederij die te kampen heeft met overaanbod van schepen en sterk wisselende tarieven."

"De laatste tijd ligt het aandeel weer onder druk, omdat men verwacht dat door de oliebeperking van de OPEC er minder olie te vervoeren valt. Daar wordt weer sterk overdreven op gereageerd. Ook het feit dat er het komende jaar nogal wat nieuwe schepen in de vaart worden genomen drukt het aandeel."

"Dat is allemaal waar, maar ik denk dat de aantrekkende wereldeconomie de vraag naar vervoer aan de andere kant juist positief zal beïnvloeden. Daarbij heeft Euronav de balans redelijk op orde waardoor het eventuele zwakke marktomstandigheden gemakkelijk kan uitzweten. Daarbij wil men zo'n 80% van de winst aan dividend uitbetalen. Moet eerst even op gang komen maar Euronav is een aandeel met flinke potentie."  

Aegon

"Ik verwacht het komende jaar een flink herstel bij de verzekeraars. Langetermijnbeleggers kunnen beter NN Group, ASR of Ageas kopen, maar voor het komende jaar verwacht ik procentueel de meeste koerswinst bij Aegon."

"Het afgelopen jaar is de koers van Aegon flink doorgezakt maar uiteindelijk komt het vrij ongeschonden uit de strijd. Inclusief dividend zelfs een klein plusje."

"Aegon is niet de sterkste verzekeraar, maar heeft wel de meeste exposure in de VS. Daar is het economisch herstel sterk, en de rente al een stuk hoger. Dat is goed voor verzekeraars. Aegons Amerikaanse tak, Transamerica, moet daar goed kunnen floreren."

Disclaimer: Nico Inberg heeft in alle drie de getipte aandelen een longpositie. 

Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.