Kooplijst 2017: Bas Heijink

Door Belegger.nl op 20 december 2016 11:20 | Views: 30.435

Kooplijst 2017: Bas Heijink

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we, in het kader van de jaarlijkse Kooplijsten, kenners vragen naar hun drie favoriete beleggingen voor het aankomende jaar. Vandaag: technisch analist Bas Heijink van ING.

Heijink gaat voor de volgende aandelen:

Intesa Sanpaolo

"Eén van de sectoren waar ik de laatste maanden en ook voor 2017 positief over ben, zijn de financials. En dan met name de Europese financials. Aangezien ik drie aandelen mocht selecteren, wilde ik er minimaal één tonen uit deze sector. Intesa Sanpaolo is in dit licht interessant." 

"In de lente van 2015 werd hier een top gevormd als startpunt van een zeer forse terugval (van 3,65 naar 1,50). De 1,50 werd in de zomer van dit jaar op de borden gezet waarna de dalende toppenlijn opwaarts werd gebroken. Dit was een duidelijk koopsignaal in het langetermijnbeeld. Ook werd recentelijk een golden crossing gemaakt tussen het 50-daags en 200-daags gemiddelde."

Klik op de grafiek voor een grotere weergave


"Momenteel noteert hij aan de bovenkant van zijn trendkanaal en bij een horizontale weerstand van 2,50. In het hele kortetermijnbeeld zou het normaal zijn als er een terugtest vanaf dit niveau plaatsvindt voor de vorming van een volgende bodem. Richtpunten in het langere beeld liggen bij 3,00 en 3,65. Steunpunten voor een eventuele terugtest liggen bij 2,30 en 2,15."

"Ik kan het echter niet laten om ook even Royal Bank of Scotland te noemen. Deze Engelse financial brak pas in december door zijn dalende toppenlijn en daar was de voorgaande daling nog aanzienlijk forser dan bij Intesa. Wel zagen we in de afgelopen maanden de ondertoon al verbeteren, maar de doorbraak deze maand door de 200 gaf het koopsignaal. Weerstand ligt bij 260, maar een beweging komend jaar (in volatiele golfbewegingen) naar aanzienlijk hogere niveaus lijkt mij een realistisch scenario."

Amazon

"Een van mijn favoriete aandelen van de afgelopen jaren is Amazon. Veel beleggers vinden dit een (te) duur aandeel, maar de trend is enorm krachtig. Begin 2015 is een brede versteilingsfase ontstaan die in oktober dit jaar resulteerde in volgende hogere all time high bij 845. Dit was het startpunt van een correctie naar de 700, een terugtest naar het 200-daags gemiddelde. De onderkant van het steilere trendkanaal ligt nog een stuk lager, maar medio november brak hij de dalende toppenlijn van deze correctie." 

"Inmiddels is in het kortetermijnbeeld een patroon van hogere bodems te zien. Houd er wel rekening mee dat dit een zeer volatiel aandeel is, maar een voorzetting naar hogere toppen is ook in 2017 realistisch. De bovenkant van het trendkanaal ligt momenteel bij 880 en een Fibonacci-projectieniveau bij 950. Een belangrijk steunpunt is rond de 700 te vinden."

Klik op de grafiek voor een grotere weergave


Akzo Nobel

“Als laatste aandeel noem ik Akzo Nobel. Ook een aandeel dat sinds de top in april 2015 zeer fors corrigeerde. Vanaf een top rond 75,50 viel hij terug tot ongeveer 50 begin dit jaar. Hiermee werd in het langetermijnbeeld een belangrijke hogere bodem gevormd.” 

“In de zomermaanden werd de dalende toppenlijn opwaarts gebroken en recent vond een terugtest naar deze voormalige weerstandslijn plaats waarmee ook een duidelijke hogere bodem lijkt te zijn ontstaan. Belangrijke steunpunten liggen bij 56,50 en de zone 53,50 – 54,50. Eerste doelzone ligt bij 65 – 65,50 maar een vervolg in 2017 tot boven de 70 acht ik ook zeker mogelijk.”

Klik op de grafiek voor een grotere weergave


Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.