Kooplijst 2017: Nico Bakker

Door Belegger.nl op 27 december 2016 10:00 | Views: 38.326

Kooplijst 2017: Nico Bakker

Wat zijn voor 2017 de meest kansrijke aandelen? Die vraag stellen we in de laatste weken van 2016 aan verschillende beurskenners. Vandaag de beurt aan technisch analist Nico Bakker om zijn favoriete beleggingskansen te delen. 

Bakker tipt voor het nieuwe jaar Aegon, Galapagos en Randstad maar vertelt eerst over zijn verwachtingen voor de AEX in het nieuwe jaar. 

AEX in 2017 naar 510

"De AEX-index kan ik de loop van 2017 naar 510 punten. De index is bezig met een goede beweging. Wel hebben we te maken met wat overspannenheid, omdat het nu te hard gaat. Ik verwacht in januari een afkoeling richting 470-465 punten om daarna de weg te vervolgen. Mijn koersdoel voor 2017 is 510 punten."

"De trendmatigheid is goed en dat geldt eigenlijk niet alleen voor de AEX maar voor alle indices wereldwijd. Het blijft wel oppassen voor kortstondige afkoelingsperiodes; dat is wel het gevaar dat in de huidige markt speelt. Zorg er dus voor dat je niet achter de markt aanloopt, maar heb de discipline om de markt af te wachten. In het geval van afkoeling moet je als trendvolgende belegger toeslaan."

Aegon

"Over aandelen Aegon zeg ik niet dat je ze meteen aan moet kopen. Ik denk namelijk dat we eerst zullen bodemen rond de 4,5 euro en dan krijgen we in 2017 een mooi instapmoment. Aegon is dus nu bezig met een opmars om in 2017 goed opwaarts te bewegen. Na de afkoeling naar 4,50 kan het aandeel opnieuw daarna de aanval inzetten op 5,40 euro en als dat niveau eenmaal sneuvelt komt er ruimte vrij richting 7,5 euro. Er is nu aan de bovenkant wat overspannenheid maar trendvolgende beleggers hebben bij afkoeling tot uiterlijk 4,50 een mooi instapmoment."

Galapagos

"Galapagos is een mooi trenderend fonds, dat duidelijk richting kiest. Het kent een vrij rustig koersverloop met steun op 51 euro en weerstand op 66 euro. Dat is dus in eerste instantie het speelveld. Zoek je rust in portefeuille, dan kan dit fonds daar goed bij horen, want het gaat zonder al te veel sprongen omhoog naar 66 euro. Mocht het allemaal tegenvallen dan moeten beleggers onder de 50 wel oppassen want dan verpieterd het beeld. Maar ik verwacht dat we rustig doorkabbelen naar 66 euro en dan is het een kwestie van opnieuw boordelen."

Randstad

"Randstad heeft eigenlijk heel 2016 niet goed gepresteerd, maar er trad in november/december wat verbetering op. Net als bij Aegon kan zich ook bij aandelen Randstad een nieuwe afkoeling voordoen. Als er rond 46/47 euro wordt gebodemd dan kunnen we in een mooie trendmatige beweging doorstijgen richting 60 euro. De onderkant bevindt zich rond 46 euro en de bovenkant rond 60-65 euro. Ik vind Randstad daarom een mooi fonds voor trendzoekers." 

Bakker heeft geen posities in de besproken aandelen. 

Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.