Kooplijst 2017: Jochem Baalmann

Door Belegger.nl op 28 december 2016 10:10 | Views: 26.335

Kooplijst 2017: Jochem Baalmann

Bij Belegger.nl is december de maand van de jaarlijkse Kooplijsten. Nadat verschillende beleggingsexperts al hun drie favorieten voor 2017 tipten, is het vandaag de beurt aan Jochem Baalmann van Indexus.

Baalmann heeft drie ETF’s geselecteerd. Hij wil daarbij graag het belang van spreiding benadrukken. “Ik wil dat toch even gezegd hebben. Niet alleen is een goed gespreide portefeuille belangrijk, onderhoud is helemaal van levensbelang. Zodra de inzichten veranderen, moet de portefeuille bijgestuurd kunnen worden.”

In het kader van spreiding gaat hij voor de volgende drie ETF’s:

SPDR S&P Global Infrastructure ETF (USD) (ISIN: US78463X8552)

“Deze keuze heb ik vooral gemaakt in het licht van de aantrekkende economie in de VS en in de wereld. Dit heeft uiteraard ook te maken met de plannen van Trump. Hij wil miljarden in harde infrastructuur investeren, en ik denk dat deze ETF, waar ook veel vervoers- en logistieke bedrijven in zitten, daar goed bij aansluit. Deze ETF heeft sinds de start van het jaar zo’n 11% gerendeerd.”

iShares Digitalisation ETF (ISIN: IE00BIZK4883)

“De reden dat ik voor deze tweede ETF gekozen heb, ligt een beetje in lijn met de motivatie voor de eerste. Ik wil ermee inspelen op de steeds groter groeiende internetcultuur en de enorme vlucht die online shopping heeft genomen. Deze ETF is pas in september gelanceerd, waardoor we nog niet veel over het trackrecord kunnen zeggen.”

iShares STOXX Europe 600 Telecommunications ETF (ISIN: DE000A0H08R2)

“Dit zijn de bedrijven uit de Europe 600-index, maar dan alleen de telecommunicatiesector. Deze sector staat dit jaar zo’n 12% in de min. Dat komt eigenlijk puur door de rentestijging. Europese telecomaandelen in het bijzonder hebben hierdoor een tik gekregen. Door de sectorrotatie naar banken en verzekeraars, die het bij een stijgende rente beter doen, is de telecomsector relatief minder aantrekkelijk geworden. Ik zie deze sector als een interessante koopkandidaat om te profiteren als het straks weer rechttrekt.”

Disclaimer: Jochem Baalmann heeft geen positie in genoemde ETF's. Cliënten van Indexus kunnen mogelijk positie hebben.

Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.