Kooplijst 2017: Janneke Willemse

Door Belegger.nl op 30 december 2016 08:45 | Views: 36.053

Kooplijst 2017: Janneke Willemse

In het kader van de jaarlijkse Kooplijsten vroegen we afgelopen maand verschillende beurskenners naar drie aandelen waarvoor zij volgend jaar opwaarts potentieel verwachten. Vandaag last but not least: Janneke Willemse van Blondjesbeleggenbeter.nl.

“Ik twijfelde of ik dit jaar voor iets originelers moest kiezen, maar ik ben toch voor drie aandelen gegaan die ik zelf ook in portefeuille heb”, begint Willemse. “Ik ben ook voor 2017 enthousiast over Netflix, Galapagos en ASML.”

Netflix

“Er bestaan bij Netflix altijd zorgen over de vraag of het aantal abonnees wel goed groeit, maar ze hebben laten zien dat deze groei boven verwachting is. Ze zijn nu bezig om de dienst in meerdere landen tegelijk te lanceren. Ze zetten dus vol in op het verkrijgen van meer gebruikers.” 

“Daarnaast wordt eigen content nog belangrijker; dat aandeel willen ze gaan verdubbelen. Kost weliswaar bakken met geld, maar doordat het exclusieve content is, kunnen ze daar ook weer nieuwe abonnees mee trekken. Onlangs is concurrent Amazon Prime in Europa gelanceerd, maar ik verwacht dat dit Netflix slechts op scherp zal zetten om nog meer hun best te doen.”

Galapagos

“Galapagos heeft dit jaar wat betreft koerswinst niet zoveel opgeleverd, hoewel je de afgelopen twee maanden de koers geregeld zag oplopen. Clinton was van plan strenge regulering rondom medicijnen in te voeren, maar toen dat met de verkiezing van Trump van de baan was, heeft Galapagos geprofiteerd.”

“Verder liggen ze op koers met de ontwikkeling van verschillende medicijnen, waar ze ook veel mijlpaalbetalingen voor ontvangen. De laatste weken van 2016 is de koers aardig opgelopen en ik verwacht dat dat doorzet in 2017.”

ASML

“ASML heeft een monopolie in de dure EUV-machines, waarmee nog sneller nog kleinere chips geproduceerd kunnen worden. Veel grote elektronicafabrikanten zijn daarvan afhankelijk, waaronder Intel en Samsung.” 

“Echter, afgelopen jaar, en dat gebeurt wel vaker, zijn er bedrijven geweest die aangeven de machines pas later te willen afnemen. Hier reageert de koers teleurgesteld op, waarna opluchting volgt, omdat ASML gewoon een ijzersterke concurrentiepositie heeft. Ook bij dit aandeel verwacht ik dat de opgelopen koers van eind dit jaar in 2017 kan doorzetten.”

Disclaimer: Janneke Willemse heeft in alle drie de besproken aandelen een longpositie.

Bekijk ook de kooptips van andere experts: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.