5 interessante ETF's voor 2017 | Belegger.nl

5 ETF's om in te spelen op 2017

Door Belegger.nl op 2 jan 2017 om 11:20 | Views: 6.637

5 ETF's om in te spelen op 2017

Wat 2017 voor ons in petto heeft, is voor iedereen nog een verrassing. Volgens MarketWatch is er wel iets te zeggen over de sectoren die dit jaar kansrijk kunnen zijn. Verschillende experts hebben daar de volgende ETF’s bijgezocht.

In 2016 waren energie- en bankaandelen de grote winnaars. De sectoren kregen er respectievelijk 25 en 20% bij. Bij bankaandelen werd de winst vooral in de laatste weken van het jaar bewerkstelligd, toen duidelijk werd dat banken zullen gaan profiteren van hogere rentestanden en deregulering. 

Verwacht wordt dat deze trends in 2017 gaan doorzetten. Een populaire financiële ETF die door veel analisten wordt aangehaald, is de Financial Select Sector SPDR ETF.

Minder regeltegenwind

“De stijgende rente en minder regeltegenwind ondersteunen de relatieve kracht van de financiële industrie”, zegt Jay Batcha, oprichter en CIO van Optima Capital. 

Jason Browne, CIO van FundX Investment Group voegt eraan toe dat deze twee ontwikkelingen “de kredietvoorwaarden versoepelen, de marges kunnen verbeteren en ook de kansen op fusies en overnames laten toenemen”.

Browne noemt ook de SPDR S&P Regional Banking ETF als pick voor 2017. Dit is een wat specifiekere ETF, die focust op regionale banken. “Regionale banken zijn de sweet spot. Dit fonds kreeg er in 2016 32% bij.”

Grondstoffen

Aan de grondstoffenkant noemt Batcha de VanEck Vectors Natural Resources ETF en de SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF. “Een duurzame stabiliteit in energieprijzen zal de booractiviteiten stimuleren. Het VanEck fonds kreeg er 23% bij, voor de SPDR ETF was dat 38%."

Tot slot tipt hij ook the VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF. Deze focust op smallcap goud- en zilvermijnbouwers. Het fonds kreeg er al 70% bij, maar Batcha verwacht dat de winsten verder door kunnen groeien. “Dit omdat de ETF een hefboom biedt bij hogere goudprijzen, die op hun beurt worden ondersteund door de wereldwijde inflatieverwachtingen en een opleving in opkomende economieën."  

Lees ook: 42 kooptips voor 2017

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Zie ook: Experts verwachten eindejaarsrally