'Beleggers bang om rally te missen' | Belegger.nl

'Beleggers bang om rally te missen'

Door Belegger.nl op 5 jan 2017 om 13:41 | Views: 7.403

'Beleggers bang om rally te missen'

Beleggers worden bang om de rally te missen, en dat zorgt voor een 'enorme steun' onder de aandelenmarkt, zo zegt beleggingsexpert Michael Yoshikami in een interview met Cnbc. 

“De paniek doet nu zijn intrede”, zegt de oprichter en CEO van Destination Wealth Management. “We horen dit constant van beleggers. Ze waren angstig om in te stappen, en nu na een maand beginnen ze zichzelf af te vragen wat te doen.”

Bredere rally

De aandelenmarkt vertrok noordwaarts sinds Donald Trump de verkiezingen wist te winnen in november. Echter, sommige sectoren bleven achter. Nu komen health care- en grote technologieaandelen terug, zegt Yoshikami. “Ik denk dat het zeer positief is dat we nu een bredere rally gaan zien.”

Ook Stephanie Link, directeur van TIAA Global Asset Management, ziet een bredere rally als gezond. “Daarnaast zal 2017 vooral in het teken staan van meer groei, een verbeterde winstgroei, hogere rentestanden en een sterkere dollar.”

Geen sell-off

Keith Bliss, vice-president bij Cuttone & Company, denkt niet dat zich een sell-off zal voordoen na de inauguratie van Trump, waar Morgan Stanley eerder voor waarschuwde. “Ik voorzie niets wat roet in het eten kan gooien. We bewegen zijwaarts en dan weer iets hoger. Ik verwacht dat deze trend doorzet, richting 20 januari en verder."

Als er nieuws is over belastingverlagingen, regulering en gezondheidszorg, dan is dat alleen maar een drijver achter de markt, denkt hij. “Daarbij stroomt het geld nog steeds naar financials, industrials en niet-cyclische consumentengoederen. Dat is een heel bullish teken van een rally die doorzet.”

Lees ook: 'Aandelenmarkt blijft in 2017 zijwaarts en volatiel'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.