Deutsche Asset Management positief over dividendaandelen | Belegger.nl

'Dividend dit jaar goed voor 50% van aandelenrendement'

Door Belegger.nl op 11 jan 2017 om 09:13 | Views: 4.279

'Dividend dit jaar goed voor 50% van aandelenrendement'

De inflatie neemt de komende jaren geleidelijk toe. Aandelenbeleggers zijn in dat kader goed gepositioneerd, ook wanneer de aandelenmarkten recordniveaus bereiken. Dat stelt Stefan Kreuzkamp, hoofdstrateeg bij Deutsche Asset Management, in een kort commentaar. 

Voor de komende vijf jaar verwachten de financiële markten volgens Deutsche een inflatie van 1,8% voor de eurozone, waar dat een paar maanden terug nog 1,2% was.

Deutsche zelf gaat voor dit jaar uit van een inflatie van 1,6% voor de eurozone. Kreuzkamp stelt dat de toenemende inflatie perspectieven opent voor aandelenbeleggers. 

Kansen in dividendaandelen

Hij ziet vooral kansen voor aandelen in sectoren en bedrijven die prijsstijgingen aan hun klanten kunnen doorberekenen. Een voorbeeld daarvan is infrastructuur, waarbij gedacht moet worden aan bedrijven die profiteren van de uitbreiding van elektriciteit- of gasnetwerken of om exploitanten van tolwegen. 

"Ook dividendaandelen kunnen dit jaar de moeite waard blijken. Dividend zal naar onze verwachting 50% uitmaken van het totale rendement op aandelen. Dat is een record", stelt Kreuzkamp. Overigens kunnen zowel bedrijven gerelateerd aan infrastructuur als dividendaandelen kwetsbaar zijn wanneer de obligatierentes sterk stijgen.

Lees ook: De aantrekkelijkste Europese aandelen voor januari

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.