Online gaming: groei en rendement (adv) | Belegger.nl

Online gaming: groei en rendement (adv)

Door Advertorial Belegger op 11 jan 2017 om 10:30 | Views: 296

Online gaming: groei en rendement (adv)

Advertorial 

Enige tijd geleden werd hier al beschreven dat van alle Trends – selecties van aandelen – van Trend Invest, Online Gaming in 2016 het meest populair onder beleggers was. Als je naar de gigantische en stijgende omzet van deze sector kijkt, is het ook goed verklaarbaar dat veel beleggers hun geld zetten op online gaming-bedrijven.

In totaal draaide de gamesmarkt wereldwijd in de eerste elf maanden van 2016 een omzet van 91 miljard dollar (87 miljard euro). Mobiele games genereerden met 41 miljard dollar (39 miljard euro) ook heel veel inkomsten voor online gaming-bedrijven, aldus marktonderzoeker voor de game-industrie SuperData Research.

In de markt voor mobiele games leverden vooral games als Clash of Clans en Clash Royale veel geld op: respectievelijk 1,2 dollar en 1,1 miljard dollar. Pokémon Go van Nintendo heeft volgens SuperData een omzet gedraaid van 788 miljoen dollar en valt daarmee net buiten de top vijf van meest lucratieve mobiele games vorig jaar. Pokémon Go kwam echter pas in augustus uit terwijl de rest van de top vijf - op Clash Royale na - al minstens het hele jaar beschikbaar was.

Virtual Reality

De markt voor virtual reality (VR) games (die met een VR-bril worden bekeken) is nog erg in opkomst, stelt SuperData. In 2016 werd in totaal voor 2,7 miljard dollar omgezet op de VR-markt. 

In 2016 boekte de Trend Online Gaming een rendement van ruim 20%*. En de kans is bepaald niet denkbeeldig dat dit jaar weer een mooi rendement kan worden behaald, want de groei van de online gaming-sector is nog lang niet ten einde, en groei gaat vaak gepaard met rendement.

Onderzoeksbureau Infiniti Research verwacht de komende jaren een jaarlijkse groei van 12% voor de online game-markt, terwijl de groei van mobiele games circa 20% jaarlijks zal zijn. Met online gaming-bedrijven koop je als belegger bedrijven met forse winstmarges, die bovendien in een groeimarkt opereren. Daarmee heb je tevens uitzicht op mooie rendementen. 

Makkelijke oplossing

Het is alleen wel een enorm uitzoekwerk om deze markt precies in kaart te brengen. Daarom is de oplossing die Trend Invest biedt heel makkelijk voor beleggers, want met de Trend Online Gaming, een selectie van 15 aandelen, heb je gelijk de belangrijkste spelers van deze groeisector te pakken.

Beleggen bij Trend Invest is bovendien eenvoudig en duidelijk. Een rekening openen is een fluitje van een cent en in- en uitstappen kan dagelijks. Meer weten: www.trendinvest.nl.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

*Het rendement is berekend van 1 januari 2016 tot en met 1 januari 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.