Bankaandelen die kunnen profiteren van minder strenge regels voor banken | Belegger.nl

Minder regels? 3 bankaandelen om te profiteren

Door Belegger.nl op 6 feb 2017 om 15:00 | Views: 8.760

Minder regels? 3 bankaandelen om te profiteren

Nu Trump begonnen is met het ontmantelen van de strenge regels voor banken, kan dit voor grote bankaandelen weleens het begin van iets moois zijn. Dat denkt Bill McMahon, CIO van Thomas Partners, een dochteronderneming van Charles Schwab. 

“Banken zijn verlamd geraakt door de extreem strenge regels van de afgelopen zes of zeven jaar”, zegt McMahon in een interview met MarketWatch. “Als die worden versoepeld, zien de winstvooruitzichten voor banken er rooskleuriger uit.”

Drie tips

Volgens hem zijn Wells Fargo, J.P. Morgan Chase en BB&T in dit licht aantrekkelijke keuzes. “Niet alleen de winsten kunnen verbeteren, ook de dividendvooruitzichten zien er gunstiger uit. Wij verwachten een groei van het dividend en meer buy backs door de verschillende grote banken.”

Voor alle drie de banken wordt een acceleratie van de winstgroei verwacht in 2018, net als hogere marges op leningen, doordat de rentes stijgen.

Opwaarts potentieel

“De meeste mensen die ik spreek hebben de effecten van de belastingverlagingen en minder regeldruk nog niet in hun schattingen meegenomen. Ik denk daarom dat er nog aardig wat opwaartse herzieningen kunnen volgen, als Trump de nieuwe wetgeving erdoor krijgt”, besluit McMahon.

Lees ook: 'Trump kan goed uitpakken voor Europa'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.