Aegon Asset Management vindt bijna alle beleggingscategorieën aantrekkelijk | Belegger.nl

'Alles aantrekkelijk, behalve staatsobligaties'

Door Belegger.nl op 14 feb 2017 om 11:20 | Views: 856

'Alles aantrekkelijk, behalve staatsobligaties'

Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management vindt alle beleggingscategorieën aantrekkelijk, behalve staatsobligaties. Dit omdat je in die categorie bijna zeker kunt rekenen op een negatief rendement. Dat en meer legt hij uit in een nieuwe video-update.

Eerst gaat Van den Heuvel in op het ECB-beleid. "Je ziet daar nu een verandering in komen", steekt hij van wal.

"Trump vindt het handelsoverschot van de eurozone te hoog, maar de Duitse minister van economische zaken, Schäuble, zegt op zijn beurt: 'Daar kunnen we niets aan doen, de euro is gewoon te goedkoop en dat wordt veroorzaakt door te lage rente. Daarom exporteren wij zoveel.' Maar de Amerikanen zijn vooral aan het importeren, die willen wat meer balans."

Hogere rente in Europa?

"Het ECB-beleid komt dus nog meer ter discussie te staan. Het is aan het veranderen en de markt reageert daarop. Draghi heeft al aangegeven dat het agressieve opkoopbeleid afgebouwd gaat worden. De vraag is natuurlijk: blijft het daarbij, of gaan we langzaam ook denken aan het verhogen van de rente?"

Er zijn landen die een hogere rente nog lang niet aankunnen. Meer hierover vertelt Van den Heuvel in onderstaande video. Ook legt hij uit waarom de financiële markten nu een beetje 'richtingloos' zijn.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.