Stephen Suttmeier van BoAML voorspelt verdere rally S&P 500 | Belegger.nl

'Aandelenrally heeft nog minstens tien jaar te gaan'

Door Belegger.nl op 14 feb 2017 om 13:19 | Views: 7.884

'Aandelenrally heeft nog minstens tien jaar te gaan'

De Amerikaanse S&P 500 heeft zijn beste tijd nog lang niet gehad en kan de komende jaren enorm oplopen. De index kan in 2019 de 3.000 punten bereiken en in 2024 zelfs de grens van 5.000 punten aantikken. 

Dat voorspelt Stephen Suttmeier, technisch research analist bij Bank of America Merrill Lynch, zo meldt Marketwatch.

De analist voorspelt dat de S&P 500 tegen juli van dit jaar oploopt naar 2.445 tot 2.460 punten. "Wij geloven dat 2017 het jaar is van de aanvaarding van de seculaire bulltrend die begon in april 2013."

Suttmeier stelt dat de huidige bullmarkt zich nog in een vroeg stadium bevindt en nog minstens tien jaar te gaan heeft vanwege de overeenkomsten met meerjarige rally's die gezien zijn in de jaren '50 en '80. Zijn mening wordt gedeeld door marktstrateeg Andrew Adams, van Raymond James. 

Positieve signalen aandelen

Het zijn overigens niet alleen de overeenkomsten met bullmarkten uit het verleden die maken dat Suttmeier zo enthousiast is. Zo ziet hij andere positieve signalen voor aandelen, waaronder de kracht van de Nasdaq, een sterke januari-barometer en een stabiele uptrend voor high yield obligaties. 

De Nasdaq steeg dit jaar al zo’n 7%, waarmee het voorbij ging aan de stijging van relatief 4% en 3,3% van de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Dat alle drie de indices vorige maand scherp hoger afsloten, suggereert volgens de January Barometer theory dat de markt zal blijven stijgen in de rest van het jaar, schrijft Marketwatch. 

Ondertussen blijft de high yield corporate bond index (H0A0) van Bank of America Merrill Lynch gestaag oplopen na een dieptepunt vorig jaar. Ook dit lijkt te wijzen op een verdere stijging van de aandelenmarkt, omdat nieuwe records voor de obligatie-index vaak vooraf gaan aan een jaar met nieuwe hoogtepunten voor de S&P 500. 

Bron: Marketwatch

Ondanks al deze signalen waarschuwt Suttmeier ervoor dat de huidige markt niet geheel risicoloos is. Zo detecteerde de analist recent tekenen van technische uitputting voor zowel de S&P 500 als de Nasdaq. Hij houdt daarom verschillende belangrijke trends in de gaten voor aanwijzingen over wanneer de volgende correctie zal plaatsvinden. 

Klik hier voor meer Beurstips en Handelskansen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.