Allianz Global Investors vindt Europese aandelen goedkoop | Belegger.nl

'Europese aandelen momenteel spotgoedkoop'

Door Belegger.nl op 17 feb 2017 om 14:51 | Views: 5.087

'Europese aandelen momenteel spotgoedkoop'

"Europa is momenteel ontzettend goedkoop", dat stelt althans Joerg de Vries-Hippen, die chief investment officer Europese aandelen is bij Allianz Global Investors over de Europese aandelenmarkt. 

In een interview met Bloomberg zegt hij dat wanneer uit de Europese verkiezingsuitslagen zal blijken dat de Europese Unie niet op het punt staat uit elkaar te vallen, dat een trigger kan zijn voor mensen om zich weer te wenden tot Europa. 

De overvolle Europese verkiezingskalender zorgt voor onzekerheid over de eenheid van de unie. Zeker met de stem voor Brexit en de verkiezing van Donald Trump in het achterhoofd. 

Lage waarderingen naast aandelen VS

Terwijl Europese aandelen samen met veel andere aandelen in brede zin momenteel stijgen, bevinden ze zich rondom de laagste waarderingen sinds 2003 ten opzichte van Amerikaanse aandelen, op basis van koers/boekwaarde. Maar dat is een underperformance die volgens het hoofd Europese aandelen mogelijk niet lang meer aanhoudt. 

"De fundamentals zien er goed uit. De werkloosheidscijfers dalen, de consumptie zet door en winsten zijn aan het stijgen", vertelde De Vries-Hippen. Mochten de fundamentals slecht zijn, dan zou dat De Vries-Hippen echter slapeloze nachten bezorgen. 

Lees ook: De 25 meest aantrekkelijke Europese aandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.