Technisch analist Nico Bakker over aandelen Aegon | Belegger.nl

Koopkans voor Aegon

Door Nico Bakker op 17 feb 2017 om 12:10 | Views: 7.013

In de afgelopen weken was er voor Aegon sprake van een consolidatiefase, maar thans geeft mijn marktlens een nieuwe UP-status af, goed nieuws dus voor trendvolgende beleggers. Ik zal de koopkans voor u omschrijven en aangeven waarom ik voor een tweetrapsstrategie opteer. Leest u verder.  

Verbetering technisch landschap

Lange tijd bevond het aandeel Aegon zich in negatief vaarwater op de weekgrafiek, hetgeen duidelijk tot uiting komt in dalende gemiddeldelijn. In de tweede helft van 2016 is het technische landschap echter flink verbeterd, de stieren zijn er namelijk in geslaagd om de 55 SMA-lijn opwaarts te kruisen. Er is zodoende een einde gekomen aan de downtrend en een nieuwe uptrendfase gestart.

Vanaf de top op 5,41 euro deden de spelers een stapje terug, maar thans wordt de verse uptrend nieuw leven ingeblazen. De swingteller springt mogelijk deze week met een witte candle op +1 en ook krult de RSI noordwaarts. Bij deze voortgang zal komende week een nieuwe UP-status op het Dashboard prijken.

Thans wordt de druk op de 5,41/5,64 weerstandszone flink opgevoerd. Als deze rode strepen binnenkort worden weggeslagen, dan wint het proces van hogere bodems en hogere toppen flink aan kracht en komt er potentieel vrij voor Aegon richting ruim 7,00 euro. Veel stijgingsruimte dus, terwijl het neerwaarts potentieel beperkt is tot aan de steunstreep op 4,93.     

Tweetrapsstrategie

Voor trendvolgende beleggers ligt het technische landschap er positief bij. Zij kunnen overwegen om met een stop op 4,93 de verwachte upswing richting de rode strepen op respectievelijk 5,41 en 5,64 euro mee te spelen. Als deze niveaus vervolgens worden geslecht, komt veel extra potentieel vrij en zijn additionele posities gerechtvaardigd. Middels deze tweetrapsstrategie speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de chart, succes!   

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.