John Beijer over de AEX en het aandeel ArcelorMittal | Belegger.nl

ArcelorMittal op de dip kopen!

Door John Beijer op 19 apr 2017 om 12:05 | Views: 9.561

De relatieve rust van de afgelopen weken is voorbij. We zien de VIX index ook behoorlijk oplopen en de beweeglijkheid op de markten gaat flink toenemen. Politieke kwesties zoals de toenemende spanningen tussen de VS en Noord-Korea, spanningen in Syrië, verkiezingen in Frankrijk en vervroegde verkiezingen in Engeland, dragen niet bij tot een rustig verloop op de markten. Tel daarbij op dat het cijferseizoen in alle hevigheid is losgebarsten en dat dat ook mooie kansen gaat geven.

Vanmorgen kwam AkzoNobel met haar langverwachte resultaten en een strategie-update waarmee ze PPG buiten de deur willen houden. Zoals verwacht, wil men de divisie Specialty Chemicals gaan afsplitsen en de opbrengst daarvan aan de aandeelhouders geven. Men wil hiermee een aanzienlijke aandeelhouderswaarde creëren, echter beleggers reageren vanmorgen vrij koel op het nieuws en we blijven rond de 78,80 euro staan. Ik sluit niet uit dat PPG binnenkort met een hoger bod gaat komen.

TomTom

TomTom kwam vanochtend ook met prima resultaten. Met name zien we dat de automotive het prima blijft doen en dat is hoopvol voor de toekomst. Het aandeel noteert momenteel 5 procent hoger en dat is positief. Wij verwachten dan ook dat het aandeel de komende maanden verder omhoog kan richting de 12 euro. Rond de 9 euro zien we de afgelopen maanden wel steeds weerstand, houdt dat dus even goed in de gaten.

AEX

De AEX heeft een topje neergezet rond de 520 en is vervolgens teruggevallen naar de 508 punten. Op de daggrafiek zien we ook steun op de 508, 505 en 503 punten. Weerstand is er op 512, 515 en 518 punten. De Amsterdamse graadmeter zit nog steeds duidelijk in een uptrend en wij verwachten dat we de komende maanden op weg zijn naar de oude top van 2007, 563 punten. Met name de overname- en fusiegolf heeft een positief effect op vele Nederlandse fondsen en meer overnamegeluiden sluit ik de komende maanden zeker niet uit.

Koopmoment ArcelorMittal

Het best presterende fonds binnen de AEX in 2016 was ArcelorMittal. Vaste lezers van mijn column weten dat ik het koersdoel een aantal keren heb verhoogd van 5,80 naar 6,80 en daarna naar 8,80 euro. De 8,80 euro is begin dit jaar gehaald en de afgelopen weken zien we door gezonde winstnemingen de koers wat terugvallen. Gisteren werd bekend dat in 42 Aziatische havens een record van 133 miljoen aan ijzererts ligt. IJzererts ging op dit nieuws 4% naar beneden. Afgelopen maand zagen we al dat de Chinese staalproductie op een all time high stond.

Recent heeft kredietratingsbureau Fitch de rating van Arcelor verhoogd van negatief naar stabiel. De omstandigheden in de wereldwijde staalmarkt zijn duidelijk verbeterd en de schulden bij Arcelor Mittal zijn duidelijk verlaagd. De recente daling is in mijn ogen een mooi koopmoment. Onder de 7 euro liggen er mooie kansen voor de langere termijn, zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien. Ik verwacht dan ook dat we op korte termijn weer op weg kunnen naar de 8,80 euro, de top van dit jaar. (Bekijk hier de actuele koers van het aandeel ArcelorMittal)

Beijer heeft zakelijk calls AkzoNobel en PostNL. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.