Aegon, Ahold Delhaize en Shell favoriet voor juni

Door Redactie op 6 juni 2017 10:00 | Views: 10.200

Aegon, Ahold Delhaize en Shell favoriet voor juni

Ondanks dat mei een prima maand was voor de AEX, blijven beursexperts somber over de beursvooruitzichten. Ze zijn zelfs somberder dan ze de afgelopen maanden geweest zijn. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête die Corné van Zeijl van Actiam deze maand hield en waaraan 78 beursexperts meededen. 

Dat de beurskenners somber zijn, heeft onder andere te maken met de Italiaanse verkiezingen en de Griekse betalingsproblemen. Ook de ECB die de voet van het monetaire gaspedaal af gaat halen en de Fed die de rente verhoogt spelen een rol. Daar komt bovenop dat men vindt dat aandelen op het moment te duur zijn. Al met al genoeg om je als belegger zorgen over te maken, zo concludeert Van Zeijl. Voor de komende maand geeft 14% van de experts aan optimistisch te zijn. De helft is neutraal en 37% is pessimistisch.

Ook voor de komende zes maanden zijn experts vanwege dezelfde redenen somber gesteld, zij het in iets mindere mate. Zo is ruim een op de vijf optimistisch, de helft neutraal en bijna 30% is pessimistisch. 

Aandelenkeuzes mei

De toppers en floppers die experts kozen voor mei waren niet best. Zo werd AkzoNobel bovenaan de toppers gezet. Het aandeel kon volgens experts niet anders dan stijgen, er zou immers een bod komen. "Niets minder bleek waar. Met het verliezen van de rechtszaken, verloren beleggers de hoop op de overname en daarmee kromp de overnamepremie. Per saldo verloor het aandeel 7,2%", aldus Van Zeijl. 

Ook voor Randstad zagen experts voor mei veel koerspotentieel. Dat aandeel daalde echter bijna 6% in waarde. Wat betreft de keuze voor de floppers zaten kenners er vooral met Unilever naast (+5,3% in mei). Met Galapagos en Altice hadden ze het echter bij het rechte eind. Een long/short fonds verloor per saldo 3,1%. 

Toppers mei Stemmen Rendement Floppers mei Stemmen Rendement
AkzoNobel +24 -7,2% Galapagos -6 -7,9%
Ahold Delhaize +4 +3,2% Altice -5 -2,9%
Randstad +3 -5,9% Unilever -3 +5,3%
      Unibail-Rodamco -3 +1,9%
      Gemalto -3 +2,7%
Gemiddeld   -3,3% Gemiddeld   -0,2%
AEX   +0,6%      

 

Aegon favoriet voor juni

Voor de aandelenkeuzes voor juni is Aegon een opmerkelijke nieuwkomer. Van Zeijl: "Na alle zorgen over de balans zorgde de verkoop van een bedrijfsonderdeel dat deze zorgen naar de achtergrond verdwenen."

"Bij de floppers komt Altice weer naar voren. Dit jaar stond het iedere maand op de flopperslijst en meestal op nummer 1 of nummer 2. ASML, toch een beurslieveling, staat deze maand op nummer 2, samen met Arcelor. Dat aandeel liet vorige maand al een flinke veer, maar experts denken dus dat het doorzet. Verder staan net als vorige maand Unilever en Galapagos weer bij de floppers."

Toppers juni Stemmen Floppers juni Stemmen
Aegon +9 Altice -6
Ahold Delhaize +5 ASML -5
Royal Dutch Shell +3 ArcelorMittal -5
DSM +2 SBM Offshore -4
ING +2 Unilever -4
    Galapagos -4

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
Alles maar verkopen dan? De voorspellingen van de experts komen dan vanzelf uit.
[verwijderd]
0
Je zou je door zo'n 'expert' hebben laten adviseren! Nee, ik heb altijd nog in mijn achterhoofd dat een chimpansee net zo goed kan beleggen als een kenner en daarbij hou ik me voor dat ik die chimpansee ben.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.