Deze 6 bedrijven verhogen al 60 jaar het dividend

Door Redactie op 26 juni 2017 11:30 | Views: 11.478

Deze 6 bedrijven verhogen al 60 jaar het dividend

Op de lange termijn is beleggen in dividendaandelen één van de beste manieren om gestaag een mooi vermogen op te bouwen. En het is verleidelijk om dan in de valkuil te trappen van bedrijven die het hoogste dividendrendement bieden.

Volgens Fool.com is het verstandiger om te kijken naar bedrijven die al voor langere tijd consistent het dividend verhogen, ongeacht de marktomstandigheden. Ondernemingen die dat decennia volhouden, behoren tot de beste dividendaandelen ter wereld.

De website wijst in dat kader op zes dividend aristocrats die al zes decennia of langer consistent het dividend verhoogden.

American States Water

Via drie dochterbedrijven levert dit bedrijf water aan meer dan 260.000 consumenten in Californië. American States Water heeft al 62 jaar achter elkaar het dividend opgeschroefd, en het dividendrendement ligt nu op 2%. 

Northwest Natural Gas

Dit nutsbedrijf levert gas aan meer dan 700.000 klanten in Oregon en zuidwest-Washington. Het feit dat het bedrijf 61 jaar achtereen het dividend verhoogt, ondanks de sterke fluctuaties door de seizoenen, zegt iets over de veerkracht van de onderneming. Het klantenbestand groeit nog steeds en helpt de omzet en kasstroom groeien. NW Natural Gas biedt momenteel een mooie 3% rendement.

Dover Corporation

Dover Corporation is een Amerikaans conglomeraat in industriële producten, onderverdeeld in vier segmenten: Energy, Engineered systems, Fluids en Refrigeration & Food Equipment. Het aandeel Energy is door de lage olieprijzen aanzienlijk gedaald in de afgelopen jaren. Toch heeft de zwakte in de oliemarkt het dividend niet aangetast: al 61 jaar wordt dit opgevoerd. 

Procter & Gamble

Ook Procter & Gamble mag niet ontbreken op deze lijst. Met merken als Gillette, Oral-B, Pampers en Pantene is de kans groot dat u iets in huis heeft van deze levensmiddelengigant. Ook deze onderneming verhoogt al 61 jaar het dividend onafgebroken.

De winsten zijn de laatste tijd iets onder druk komen te staan, onder meer door de afstoting van minder winstgevende merken als Duracell en Coty. Er wordt echter ook goed op de kleintjes gelet: het management snijdt de komende 5 jaar voor 10 miljard dollar in de kosten, waardoor beleggers zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken.

Emerson Electric

Emerson Electric is een Amerikaanse multinational en levert producten en diensten voor de distributie van olie en gas, maar is ook actief in de chemie raffinage en afvalwaterbehandeling. Emerson verhoogt 60 jaar achter elkaar het dividend.

Genuine Parts

Genuine Parts is een distributeur in de automotive-industrie en is wellicht beter bekend van het merk NAPA auto-onderdelen. De onderneming is actief in de VS, Australië, Nieuw Zeeland en in de Aziatisch-Pacifische regio. Met behulp van een gediversifieerde portefeuille laat Genuine Parts de winsten en de kasstroom sterker groeien, en betaalt het een beter dividend, dan de meeste concurrenten.

61 jaar achter elkaar is het dividend opgeschroefd en het dividendrendement van 2,9% is één van de hoogste in de industrie. Met grote klanten als Ford en Deere & Company en het feit dat de gemiddelde leeftijd van het wagenpark stijgt, is de kans groot dat Genuine Parts ook in de toekomst de dividendbetalingen kan blijven laten groeien. 

Lees ook: Hoog dividend: te mooi om waar te zijn

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.